Motorola X Phone ar putea ascunde o întreagă gamă de telefoane şi strategii noi de vânzare

Motorola X Phone ar putea ascunde o întreagă gamă de telefoane şi strategii noi de vânzare

Conform unui zvon neconfirmat, în spatele faimosului şi enigmaticului X Phone se ascunde mai mult decât un simplu terminal mobil, şi anume o întreagă strategie de promovare şi vânzare a viitoarelor produse Motorola. Despre acest nume am tot auzit încă din luna decembrie, dincolo de afirmaţiile greu de verificat în acest moment neapărând însă nimic concret la iveală.

Cea mai credibilă parte a acestui zvon este aceea că în spatele denumirii X se va ascunde o întreagă gamă de produse. La fel ca Galaxy, Xperia, One sau Optimus, X va fi un nume sonor uşor de ţinut minte care va ajuta Motorola să creeze o nouă imagine pentru viitoarele sale produse. Acum câteva zile, prototipul unui terminal necunoscut Motorola a ieşit la iveală, acesta oferind un design nou şi putând fi foarte bine unul dintre viitoarele modele X. Primul dintre acestea ar urma să apară în luna iunie a acestui an.

Conform aceluiaşi zvon, terminalele Motorola vor fi vândute prin intermediul Play Store, la fel ca produsele din gama Nexus, iar ţările în care acesta nu este disponibil vor fi deservite de magazinele operatorilor. Ca şi în cazul celorlalte produse Nexus, preţul va fi suportat parţial de către Google, ceea ce sună interesant deoarece ar porni un război al preţurilor care ar fi benefic pentru cumpărători, însă există şi riscul de a deranja producătorii precum Samsung, LG sau HTC.

În final, viitoarele terminale X vor putea fi particularizate înaintea achiziţiei, cumpărătorii urmând să-şi poată alege cantitatea de stocare internă dorită, memoria RAM sau culoarea carcasei, existând şi posibilitatea comandării de modele cu bootloader deblocat, cum Motorola a mai procedat oricum. Conform acestui zvon, terminalele vor avea actualizări software garantate de minim un an de zile, iar controlul software-ului va fi exclusiv în mâinile Motorola, aşa cum este cazul sistemelor de operare iOS sau Windows Phone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News