Motorola Z8 Ferrari – smartphone arătos în ediţie limitată

Motorola Z8 Ferrari – smartphone arătos în ediţie limitată
Smartphone deghizat în multimedia. Plusuri şi minusuri

Smartphone deghizat în multimedia

Un lucru ce nu trebuie omis este acela că, în ciuda look-ului multimedia, Motorola Z8 este de fapt un smartphone (ce-i drept simplu, fără touchscren şi tastatură QWERTY). Ce îi conferă statutul de telefon inteligent? Sistemul de operare Symbian, bineînţeles. Am să satisfac şi curiozitatea pasionaţilor de componente hardware şi am să spun ce se ascunde sub “capota” gadgetului Motorola Ferrari: un procesor Texas Instruments tactat la 300 MHz, ajutat prea puţin de cei 50 MB RAM – aplicaţiile se încarcă destul de greu.

Cred totuşi că în ciuda prezentului sistem de operare, Moto Z8 va fi utilizat cu precădere la ascultat muzică, făcut poze şi ceva mai puţin pe Internet deşi stă bine cu viteza de transfer a datelor: 3.6 Mbps prin tehnologia HSDPA (3,5 G). Spun asta deoarece ecranul are o dimensiune destul de mică (2.2 inch şi 240 x 320 pixeli rezoluţie), chiar şi pentru un utilizator de Internet mai puţin pretenţios.

Motorola Z8 Ferrari

Melomanii au motivul lor de întristare (telefonul nu dispune de mufa clasică de 3,5 mm pentru căşti), dar şi de bucurie: Z8 suportă conectarea prin Bluetooth a headset-urilor stereo de ultimă generaţie.

Pe segmentul de foto nu am prea multe cuvinte de laudă: Moto Ferrari dispune de o cameră modestă de 2 MP fără autofocus, în ciuda setărilor relativ complexe din meniu (ISO, White Balance, efecte etc). Pozele se fac fie în mod landscape (fără a deschide clapeta culisantă) sau în modul auto-portret (la rezoluţie VGA), folosind camera secundară pentru apeluri video. Comutarea între moduri se face automat.

În fine, meniul şi temele grafice puteau fi lucrate cu mai mult suflet – singura consolare rămâne logo-ul Ferrari de pe ecranul principal. În rest, meniul se prezintă anost: iconiţe prea puţin intuitive şi urât schiţate, ecrane de fundal mult prea simpliste. Problema se poate rezolva descărcând de pe Internet teme grafice mai viu colorate.

Motorola Z8 Ferrari

Aplicaţii

Moto Z8 Ferrari are preinstalată aplicaţia Yahoo! Go – dedicată celor care vor să trimită de pe telefon pe Internet poze, să descarce hărţi sau să citească ştirile, dar şi programul Shozu (prezentat de go4it.ro într-un articol mai amplu).

Accesorii

Telefonul vine împreună cu un card de memorie de 512 MB, cablu de date, baterie Li-Ion de 1030 mAh, toc, încărcator şi CD-ul cu software.

Plusuri şi minusuri

[+] Design deosebit;

[+] Sistem de operare Symbian v9.2, UIQ 3.1;

[+] Conectivitate HSDPA;

[+] Suport Bluetooth Stereo.

[-] Meniu greoi;

[-] Cameră foto mediocră;

[-] Preţul piperat.

Cam atât despre telefonul Moto Z8 Ferrari. Dacă ţi-a plăcut, ai încă şansa ta să-l găseşti în magazinele Germanos, la un preţ de aproximativ 1600 RON.

Motorola Z8 Ferrari

Introducere. Construcţie

Introducere

2007 a însemnat pentru Motorola cel mai dificil an din întreaga sa istorie – au fost la un pas să abandoneze divizia de telefoane mobile. Şi problemele încă nu au dispărut – un raport pe ultimul trimestru indică pierderi financiare de aproape 420 milioane dolari. Ar fi păcat ca tocmai inventatorii celui mai dorit şi popular gadget la ora actuală (telefonul mobil, desigur) să ne părăsească lăsând locul “furnicuţelor” de pe continentul asiatic.

Dar să nu intrăm în prea multe amănunte şi să trecem la subiect. Ieri am primit la redacţie un telefon foarte interesant, dar destul de uşor trecut cu vederea anul trecut – poate şi din cauză că a fost scos într-o ediţie limitată. Este vorba despre Motorola Z8, ce nu a venit singur ci însoţit de celebrul brand Ferrari.

Motorola pare că se înţelege de minune cu scuderia italiană, ei având în portofoliu încă un asemenea terminal – RAZRMAXX V6 Ferrari, lansat încă din 2006.

Motorola Z8 Ferrari

Ce aduce în plus faţă de RIZR Z8 ?

Mai nimic. Motorola Z8 Ferrari nu aduce noutăţi la capitolul specificaţii. El vine însă personalizat cu tonuri de apel, teme grafice, imagini, precum şi un portal către site-ul Ferrari World, de unde se poate descărca şi mai mult conţinut multimedia cu “specific italian”. Acest terminal reprezintă, dacă vrei, instrumentul de comunicare ideal al unui fan Ferrari sau un gadget dedicat persoanelor care doresc să se diferenţieze de restul lumii.

Motorola Z8 Ferrari

Construcţie

Când spun asta nu mă refer doar la brand, ci şi la construcţia unică a telefonului ce prezintă un mecanism de culisare atipic: când îl deschizi, spatele flexibil al telefonului se înclină uşor, rezultând această formă cu totul specială şi confortabilă – foarte utilă în cadrul convorbirilor “intense”.

Câteva elemente aflate la vedere trădează anumite specificaţii ale terminalului: obiectivul camerei foto şi slotul pentru carduri microSD (poziţionat pe partea lateral-stângă). Alte elemente nu ne sugerează detalii tehnice, dar ne oferă în schimb acces rapid la albumul multimedia (tasta neagră din apropierea declanşatorului camerei foto), modificarea volumului sonor (tastele de volum) şi conectarea la calculator sau conectarea headset-ului (port-ul miniUSB).

Motorola Z8 Ferrari

Urmărește Go4IT.ro pe Google News