Moxi va lansa un telefon cu ecran flexibil în 2016

26.05.2016
Moxi va lansa un telefon cu ecran flexibil în 2016

Telefoanele flexibile sunt mai aproape ca niciodată. După Samsung şi Oppo, o altă companie, Moxi, a prezentat un concept de smartphone cu display care se îndoaie, pe care doreşte să îl aducă pe piaţă în cursul anului curent. Astfel, acesta ar putea deveni primul smartphone flexibil din lume, cu limitările de rigoare. Fiind abia prima generaţie, acesta nu va dispune de un display color.

Moxi susţine că modelul său de smartphone flexibil va ajunge în magazinele din China la sfârşitul lui 2016, iar multă din tehnologia care va fi integrată în acesta va fi bazată pe grafen, un material extrem de puternic şi de subţire, care poate conduce curentul de 1.000 de ori mai bine decât siliciul. Acesta va veni într-o formă ciudată, cu o bază mare unde va fi integrat hardware-ul telefonului şi cu un display flexibil înconjurat de o brăţară.

Telefonul va putea fi folosit atât în orientarea clasică, cât şi asemeni unei brăţări inteligente, acesta putând să se înfăşoare în jurul mâinii. Întrucât nu există foarte multe display-uri color care pot fi integrate în astfel de carcase, compania a promis pentru început un model alb-negru, probabil bazat pe panouri e-ink, urmând ca abia în 2018 să lanseze şi un model color.

Desigur, preţul pentru un asemenea dispozitiv inovator va fi mare. Moxi crede că va putea să aducă telefonul pe piaţă la preţul de 5.000 yuan, echivalentul a 760 de dolari. Având în vedere că vorbim despre un telefon ieşit din comun, probabil că acesta va fi disponibil în cantităţi foarte limitate, iar achiziţionarea lui în afara Chinei va fi un proces foarte complicat.

Citeşte şi Smartphone cu ecran flexibil, alternativă mai bună la cele cu ecran curbat?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult