Mozilla are un nou partener pentru Firefox OS: Foxconn

28.05.2013
Mozilla are un nou partener pentru Firefox OS: Foxconn

Mozilla Corporation a anunţat că a semnat un parteneriat strategic important pentru sistemul său de operare Firefox OS cu Foxconn, cel mai mare producător de electronice din lume şi partenerul ODM al unor companii renumite precum Apple, Sony, Acer, Dell sau HP.

Mozilla Corporation şi Hon Hai Precision Industry Co Ltd, compania taiwaneză care se ascunde în spatele numelui comercial Foxconn, vor organiza un eveniment pe data de 3 iunie în Taipei, Taiwan. Cele două companii nu au dezvăluit ce vor prezenta atunci, însă zvonurile locale afirmă ca va fi vorba de o tabletă.

În acest moment, Mozilla are parteneriate cu producătorii Alcatel (TCL Communication Technology), LG Electronics şi ZTE. Huawei şi-a anunţat deja din primăvară intenţia de a lansa un produs bazat pe Firefox OS undeva către sfârşitul acestui an, iar acum şi Foxconn afirmă că are intenţii serioase cu această platformă.

Acesta este doar una dintre căile prin care Foxconn intenţionează să se extindă în următorii ani. Conform Wall Street Journal, Foxconn va ataca şi sectoarele aplicaţiilor şi serviciilor pentru platforme mobile, precum şi piaţa accesoriilor şi perifericelor pentru acestea 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News