NEC Medias W – smartphone Android cu două ecrane de 4.3 inch

23.01.2013
NEC Medias W - smartphone Android cu două ecrane de 4.3 inch

NEC, un producător ce activiează în piaţa japoneză de telefoane mobile, pare să fi găsit modalitatea ideală pentru a îmbina portabilitatea unui smartphone cu libertatea oferită de o tabletă spaţioasă.

NEC Medias W

Medias W N05E este un telefon cu două ecrane pliabile, fiecare cu o diagonală de 4.3 inch şi rezoluţie 560 x 960 pixeli. Ataşat de spatele telefonului folosind un mecanism cu balama, cel de-al doilea ecran poate fi deschis şi adus la acelaşi nivel cu ecranul frontal.

În acest mod de folosire interfaţa Android este extinsă pentru a acoperi întreaga suprafaţă de lucru şi acceptă comenzi touch aplicate pe oricare dintre cele două ecrane. Desigur, banda neagră rămasă între ecrane face impractică vizionarea de poze şi filmuleţe, însă pentru lucrul cu documente text, pagini web, colecţii de fişiere sau răsfoirea agendei de contacte avantajele sunt evidente.

Pe lână cele două ecrane, NEC Medias W mai are de oferit o cameră foto cu rezoluţie 8 MP, 16 GB spaţiu de stocare intern şi slot microSDHC pentru extinderea acestuia. Sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean este rulat cu ajutorul unui chipset dual-core la 1.5 GHz şi 1 GB memorie RAM.

Chiar şi cu două ecrane, Medias W reuşeşte să limiteze greutatea la 183 grame, acomodând în carcasa de 6.4 mm grosime un acumulator de 2100 mAh.

Din păcate NEC oferă modelul Medias W N05E doar pentru piaţa japoneză, unde va putea fi achiziţionat începând cu luna aprilie la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult