Neo N003, cel mai ieftin terminal Android cu ecran Full HD

Neo N003, cel mai ieftin terminal Android cu ecran Full HD

În lumea terminalelor Android, diagonala ecranului şi rezoluţia acestuia sunt cele mai mediatizate specificaţii, nefiind de mirare că şi mici producători din China încearcă să ţină pasul. Dintre aceştia, compania Neo nu doar că doreşte să lanseze un terminal cu ecran de 5” şi rezoluţie Full HD, dar vrea să o facă şi la cel mai mic preţ posibil: circa 112€.

Conform unor surse din China, Neo N003 va fi un terminal care va aduce un ecran cu specificaţii bune, natura panoului pe care acesta îl va folosi fiind necunoscută, şi va include şi un procesor quad-core, o cameră foto cu senzor de 13 MP, stocare internă de 8 GB şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Un produs accesibil, acesta va fi disponibil într-o versiune Premium, care va oferi o stocare de 32 GB şi, probabil, o construcţie ceva mai bună.

Neo N003 este un terminal destinat pieţei chineze, însă ţinând cont că platforma hardware folosită va fi un MediaTek MT6589, care oferă compatibilitate cu standardele 2G şi 3G europene, este posibil ca acesta să ajungă şi pe meleagurile noastre prin intermediul micilor comercianţi locali. MT6589 este prima platformă hardware complet integrată de la MediaTek, această soluţie ARM Cortex-A7 quad-core tactată la 1 GHz fiind destinată terminalelor cu cost scăzut şi fiind singura alternativă disponibilă în acet moment pe piaţă pentru familia MSM de la Qualcomm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News