Nexus 5, primul smartphone ce integrează cameră foto cu tehnologie MEMS?

03.10.2013
Nexus 5, primul smartphone ce integrează cameră foto cu tehnologie MEMS?

Nexus 5, cel mai nou telefon din seria Google Nexus, este aşteptat să fie dezvăluit în cadrul unui eveniment pregătit pentru 14 octombrie, urmând ca primele exemplare să poată fi comandate din magazine  înainte de finalul acestei luni. Dar până atunci, noi zvonuri anunţă detalii promiţătoare despre camera foto.

Nexus 5

Mai exact, Nexus 5 ar putea fi primul smartphone ce integrează o cameră foto cu tehnologie MEMS. Dezvoltată de DigitalOptics şi Lite-On, noul tip de cameră foto a debutat pe un aparat foto cu design neconvenţional, ce demonstrează abilităţi imposibil de atins pentru camerele foto obişnuite. Similară camerei Lytro mai sus menţionată, dar mai bine miniaturizată, cea instalată pe telefonul Nexus 5 ar putea focaliza imaginea de 7 ori mai repede decât o cameră foto obişnuită pentru telefoane mobile. Mai eficient şi din punct de vedere al consumului de energie, obiectivul cu autofocus prin tehnologie MEMS necesită mai puţin de 1mW pentru a funcţiona, reducând impactul asupra bateriei şi stresul cauzat componentelor sensibile la creşteri de temperatură.

Sub obiectivul cu apertură f/2.4 se va afla un senzor de imagine cu rezoluţie 8MP şi dimensiune 1/3.2 inch, optimizat pentru performanţe superioare în condiţii de luminozitate redusă.

Nexus 5, primul smartphone ce integrează cameră foto cu tehnologie MEMS?

Lăsând la o parte camera foto, lista parţială cu specificaţii pentru Nexus 5 menţionează prezenţa unui ecran de 5 inch cu rezoluţie 1080p, chipset Snapdragon 800 cu CPU quad-core la 2.3 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16GB spaţiu de stocare intern, conectivitate LTE şi NFC. Toate acestea ar urma să fie alimentate cu un acumulator de 2300 mAh, prevăzut cu sistem de încărcare wireless.

Nexus 5 este fabricat de LG şi va fi unul dintre primele telefoane livrate cu versiunea Android 4.4 KitKat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult