Nexus 6 a primit un „downgrade” software de la Android 7.1.1 înapoi la 7.0

16.03.2017
Nexus 6 a primit un „downgrade” software de la Android 7.1.1 înapoi la 7.0

Dispozitivele Nexus au asigurat întoteauna acces la cele mai noi versiuni de Android direct de la Google, însă cei care încă folosesc dispozitivele Nexus 6 (modelul realizat de Motorola) s-au trezit cu o surpriză în ultimele câteva zile. Google a lansat un „update” care în loc să aducă smartphone-ul la o versiune mai nouă a sistemului de operare sau care să corecteze problemele întâlnite până în acest moment pe Android 7.1.1, aduce versiunea software înapoi la 7.0.

Acest downgrade a fost confirmat în mod oficial de către community manager-ul Google pe pagina oficială de pe Reddit, însă nu au fost oferite foarte multe detalii:

„A fost lansat de curând o actualizare OTA pentru Android 7.0 care crează confuzie pentru o parte dintre utilizatorii de Nexus 6. Cei care doresc să aibă acces garantat la actualizări OTA din viitor vor trebui să se întoarcă astfel la 7.0. Dacă aveţi probleme cu dispozitivele după aplicarea update-ului la 7.0, sunteţi rugaţi să resetaţi dispozitivul la setările din fabrică pentru a le rezolva.”

Se pare însă că cei care vor să rămână la versiunea 7.1.1 o pot face în continuare, cu menţiunea că vor putea aplica viitoarele update-uri doar manual prin „flashing”. Alte dispozitive din gama Nexus nu par să fie afectate de problemele pe care Google le-a depistat în cazul lui Nexus 6 (şi pe care încă nu le-a făcut publice), întrucât doar acest dispozitiv a fost „downgradat”.

Nexus 6 va ieşi în curând de pe lista de dispozitive care primesc actualizări de la Google, întrucât a fost lansat în toamna anului 2014, depăşind deja termenul de 2 ani pentru suport software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult