Nexus 6 de la Motorola: smartphone cu display de 5,9 inci si senzor de amprente

Nexus 6 de la Motorola: smartphone cu display de 5,9 inci si senzor de amprente

În ciuda faptului că zvonurile despre programul Android Silver se înmulţesc pe zi ce trece, există acum noi informaţii despre un nou terminal oficial Nexus. Acesta ar putea fi ultimul telefon din această serie, înainte ca Silver să preia ştafeta şi să deschidă calea mai multor dezvoltatori de hardware spre viziunea Google asupra platformei mobile Android.

Noul telefon Nexus a fost descoperit în sistemul de evidenţă al problemelor cu sistemul de operare Android, unde un dispozitiv cu numele de cod „Shamu” a fost menţionat. Shemu pare a fi realizat de compania Motorola, fostă divizie a Google, însă detaliile despre hardware-ul său sunt limitate. Nu cunoaştem detalii concrete despre hardware-ul următorului Nexus, însă se zvoneşte că va include un display de 5,9 inci şi un senzor pentru amprente.

Google Nexus 6

Informaţiile par plauzibile, întrucât toate dispozitivele Nexus din trecut au primit nume de cod sub formă de nume ale animalelor marine, iar mai multe surse oferă detalii asemănătoare despre următorul telefon Google. Android Police spune că acest „Nexus 6” va fi dedicat în special pieţei din Statele Unite şi va fi lansat în doar „câteva” alte regiuni.

Având în vedere că Android Silver va debuta abia anul viitor, un nou telefon Nexus ar umple golul între lansările oficiale Google şi ar putea să îşi facă apariţia alături de noua tabletă Nexus 9, pe care aparent o construieşte HTC. Ambele dispozitive, dacă într-adevăr există sub formă de produse orientate către consumatori, vor veni mai mult ca sigur în toamna acestui an, când Google va lansa oficial şi noul Android L.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult