Nexus 6P, primul telefon Nexus în carcasă integral metalică

Nexus 6P, al doilea reprezentant al seriei de telefoane Nexus 6 vine cu performanţe îmbunătăţite şi un design exterior foarte atrăgător. Primul telefon Nexus în carcasă integral metalică măsoară doar 7.3 mm grosime, cu 3mm mai puţin decât modelul anterior.

Noul smartphone Nexus produs de Huawei se alătură phablet-urilor de top echipate cu ecran QHD (2560×1440), redată la o diagonală de 5.7˝. Difuzoarele stereo oferite de modelul anterior au fost păstrate, completând experienţa multimedia oferită de ecranul cu tehnologie AMOLED.

Huawei Nexus 6P

Măsurând 159.4 x 77.8 x 7.3mm, Huawei Nexus 6P este doar cu puţin mai înalt decât iPhone 6 Plus, diferenţa fiind dată de difuzoarele orientate frontal.

Noua cameră foto cu rezoluţie 12.3MP este prevăzută cu un senzor optic supradimensionat (pixeli cu dimesniune 1.55µm), cuplat unui obiectiv cu deschidere F/2.0 şi blitz dual-LED pentru performanţe crescute în condiţii de lumină slabă. Alături de poze, camera foto principală poate fi utilizată şi pentru filmări la rezoluţie 2160p. Şi camera frontală a primit un upgrade, oferind acum rezoluţie 8MP, obţinută cu ajutorul unui senzor cu pixeli măsurând 1.4µm şi lentile cu deschidere F/2.4.

Cireaşa de pe tort este însă noua versiune Android 6.0, pentru care Nexus 6P reprezintă platforma de debut.

Huawei Nexus 6P foloseşte o configuraţie cu chipset Snapdragon 810, provenit dintr-o nouă serie revizuită, cu temperaturi de funcţionare mai mici şi mai eficient în folosirea acumulatorului cu o capacitate de 3450 mAh. Configuraţia este ajutată cu 3GB memorie RAM, lăsând suficientă libertate de mişcare noii versiuni de Android şi aplicaţiilor instalate.

Din păcate folosirea unei carcase metalice exclude posibilitatea încărcării bateriei în modul wireless, însă avem la dispoziţie un conector USB Type-C care scurtează considerabil timpul de aşteptare. Potrivit Huawei, Nexus 7P câştigă până la 7 ore de mobilitate pentru fiecare 10 minute conectat la adaptorul AC.

Huawei Nexus 6P

În funcţie de buget, Nexus 6P poate fi achiziţionat în versiunea cu 32 GB , 64 GB sau 128 GB, din păcate fără slot micro SD. Carcasa de tip unibody este disponibilă în versiuni de culoare Graphite, Frost, Gold şi argintiu, păstrând textura nativă de aluminiu şlefuit.

Modelul de bază, Nexus 6P cu 32 GB, costă 650 euro. De aici, preţurile urcă la 700 euro pentru modelul cu 64 GB memorie, respectiv 800 euro pentru cel cu 128 GB memorie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult