Noi detalii despre Snapdragon 898. Alternativa Exynos de la Samsung ar putea fi mai performantă

05.11.2021
Noi detalii despre Snapdragon 898. Alternativa Exynos de la Samsung ar putea fi mai performantă

Lansarea următorului chipset Snapdragon 898 de la Qualcomm, cipul care va înlocui actualul flagship, Snapdragon 888, este iminentă. Qualcomm ține un Summit de tehnologie în fiecare an în luna decembrie, unde anunță noile sale tehnologii, iar acolo va fi cel mai probabil detaliat și noul procesor high-end pentru anul 2022. Se pare însă că la nivelul configurației hardware, noul cip ar putea să ofere o performanță sub ceea ce promite cipul Samsung Exynos 2200 și nu doar din punct de vedere al procesorului grafic, ci și al CPU-ului.

Noile informații despre Snapdragon 898 sugerează o putere de procesare mai mică decât pe Exynos 2200

O fotografie care descrie un smartphone echipat cu noul procesor Snapdragon 898, sau SM8450, așa cum este denumit intern de către Qualcomm, dezvăluie câteva detalii despre noul procesor. Acesta beneficiază de o configurație similară cu Exynos 2200 de la Samsung, procesorul care va fi integrat de producătorul sud coreean pe telefoanele sale din Europa și Coreea de Sud. Pe de altă parte, procesorul Qualcomm va fi folosit în SUA și probabil în China.

snapdragon 898

Snapdragon 898 va beneficia de un nucleu de performanță înaltă, Cortex-X2 la 3.0 GHz, alături de trei nuclee performante Cortex-A710 la 2.5 GHz și patru nuclee Cortex-A510 eficiente, la 1,8 GHz. Zvonurile din surse cu reputație destul de bună sugerează că Exynos 2200 va folosi o configurație identică, dar cu frecvențe mai mari pentru anumite nuclee. Chiar dacă cel principal, Cortex-X2 va folosi frecvență la 2,9 GHz, cele trei nuclee performante vor rula la 2,8 GHz, iar cele eficiente la 2,2 GHz.

Asta sugerează că chipset-ul Samsung ar putea fi mai puternic în procesare, iar cipul grafic de la AMD ar putea depăși cu mult performanța modelului Adreno 730 de la Qualcomm.

Desigur, specificațiile nu spun niciodată povestea completă a performanței, așa că va trebui să așteptăm lansările celor două procesoare pentru a le putea compara în teste sintetice, dar și reale, pentru a putea concluziona care este mai performant. Cert este că există acum mai multă concurență pe piața de procesoare mobile, după mulți ani în care Qualcomm a dominat segmentul high-end.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult