Noi fotografii sugerează că Huawei Mate 30 Pro va păstra un design dreptunghiular pentru camere

09.07.2019
Noi fotografii sugerează că Huawei Mate 30 Pro va păstra un design dreptunghiular pentru camere

Săptămâna trecută, două zvonuri diferite confirmau faptul că Huawei Mate 30 Pro va beneficia de o cameră încadrată într-un ansamblu circular, echipat cu patru senzori şi un blitz în forma literei X. Săptămâna aceasta, noi fotografii cu ceea ce pare a fi o husă, sugerează că Mate 30 va beneficia în schimb de o cameră încadrată într-un dreptunghi mai înalt. Acest nou leak poate fi legat de unul mai vechi, în care apărea un Huawei Mate 30 cu un design similar al camerei.

Practic, noua fotografie aduce şi mai multă nesiguranţă în cadrul leak-urilor referitoare la următorul smartphone de top de la Huawei. Pe de-o parte, există posibilitatea ca modelele Pro şi non-Pro să beneficieze de ansamblu de formă diferită pentru cameră. Pe de altă parte, acest lucru nu prea se întâmplă în cazul modelelor de top, ci mai degrabă varianta Lite primeşte un design diferit în anumite cazuri.

Dacă într-adevăr acesta este Huawei Mate 30 Pro, conform modelelor 3D deja existente, acesta ar putea adopta o cameră cu patru senzori orientată în forma literei V, cu blitz-ul posiţionat în colţul din stânga-sus al ansamblului de cameră. Acelaşi leak sugera că telefonul va beneficia pe partea din faţă de un ecran OLED QHD+ de 6,71” şi refresh rate de 90 Hz cu decupaj în colţul din stânga-sus, unde apar două camere încadrate într-un orificiu de forma unei pastile (similar cu cel de pe Galaxy S10+).

La nivel hardware, Mate 30 Pro este aşteptat cu un nou chipset, modelul Kirin 985, realizat pe arhitectură de 7nm EUV, cu un modem 5G Balong 5000 pentru zonele unde există acoperire, senzor de amprentă în display şi acumulator de 4.200 mAh cu încărcare rapidă prin cablu la 55W.

Este greu de intuit dacă într-adevăr unul dintre cele două modele de Huawei Mate 30 Pro din imagini este cel adevărat, fără să avem mai multe informaţii din surse mai uşor de verificat. Momentan, design-ul lui Mate 30 Pro este incert, însă avem deja doi candidaţi interesanţi, cu siguranţă diferiţi faţă de ceea ce face concurenţa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult