Noi zvonuri sugerează că Samsung ar pregăti o relansare pentru Galaxy Note7

07.03.2017
Noi zvonuri sugerează că Samsung ar pregăti o relansare pentru Galaxy Note7

În urma scandalului Galaxy Note7, Samsung a rămas cu un stoc considerabil de smartphone-uri pe care nu a putut să le mai vândă. Se pare însă că planurile pentru soarta acestor dispozitive nu au fost încă stabilită, compania luând în considerare posibilitatea relansării acestui model pe pieţe emergente. Cele mai recente zvonuri referitoare la Galaxy Note7 sugerează că Samsung ar putea aduce din nou pe piaţă acest model la un preţ mai mic, cu baterii noi, însă doar în Coreea de Sud.

Conform unui raport SamMobile, surse apropiate de această situaţie susţin că Samsung pregăteşte lansare noului Galaxy Note7 cu numărul în model SM-N935 (originalul purta numărul de identificare SM-N930). Acesta ar putea fi echipat cu acumulatoare noi, de capacitate mai mică, construite la noi standarde. Întrucât ar fi destul de greu să recâştige încrederea publicului internaţional, planul ar fi ca acest model să poată fi cumpărat doar în Coreea de Sud, unde probabil că ar fi vândut la un preţ mai mic. Astfel, Samsung ar mai acoperi din pierderile pe care le-a înregistrat anul trecut, în timp ce ar putea linişti şi protestele cu care s-a confrutat în ultima perioadă.

În cadrul evenimentului de lansare al tabletei Galaxy Tab S3 de la Mobile World Congress, un protestatar Green Peace a urcat pe scenă cerând companiei să recicleze smartphone-urile Galaxy Note7 care au fost retrase de pe piaţă. Repararea defectului si vânzarea dispozitivelor ca modele noi ar putea fi soluţia ideală pentru această criză.

Desigur, Samsung se concentrează acum pe lansarea lui Galaxy S8 şi refuză să vorbească direct despre ce se va întâmpla cu Galaxy Note7. Este posibil să primim un anunţ oficial legat de această situaţie cândva după apariţia noului flagship, în ciuda faptului că Samsung a negat cu desăvârşire că va încerca să aducă Note7 din nou pe piaţă în trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult