Noile iPhone X, iPhone 9 şi iPhone X Plus apar în imagini neoficiale

18.07.2018
Noile iPhone X, iPhone 9 şi iPhone X Plus apar în imagini neoficiale

Încă de la începutul anului 2018 am auzit despre strategia Apple pe piaţa de smartphone-uri care include trei modele noi, toate cu ecrane decupate şi fără senzori de amprentă. Întrucât zvonurile cele mai recente spun aceleaşi lucruri, este greu de crezut că vom avea parte de vreo surpriză la acest capitol din partea companiei. Noi imagini cu componente pentru noile telefoane prezintă cele trei dimensiuni ale panourilor de sticlă frontale, acestea aliniindu-se la informaţiile din trecut.

În anii trecuţi am văzut pe contul de Twitter @VenyaGeskin1 mai multe imagini neoficiale de dinainte de lansarea oficială a unor smartphone-uri precum iPhone X sau Galaxy S9. Acestea s-au dovedit a fi adevărate, deci sursa imaginilor este reputabilă din acest punct de vedere, majoritatea zvonurilor care au pornit de aici fiind ulterior confirmate.

De asemenea, Slashleaks, o altă sursă vine cu imagini similare cu informaţii colectate din alte surse, care prezintă o situaţie similară. Diferenţa este că imaginea Slashleaks este o randare 3D, nu o fotografie reală.

Avem cele trei modele de iPhone în ordinea dimensiunilor: urmaşul lui iPhone X cu hardware actualizat, cu ecran de 5,8”, modelul „iPhone 9” mai ieftin, cu ecran LCD (nu OLED) de 6,1” şi fără 3D Touch, iar în cele din urmă iPhone X Plus, modelul cu ecran imens de 6,5” bazat pe tehnologie OLED, care va creşte si mai mult preţul mediu al acestor dispozitive.

La o primă privire, noile fotografii nu prezintă nimic cu adevărat nou. Ce poate fi observat însă la o analiză mai detaliată este faptul că „decupajul” pare să rămână la aceeaşi dimensiune pe toate dispozitivele, în timp ce iPhone 9 pare să aibă o ramă puţin mai groasă în jurul ecranului LCD. Motivul pentru această decizie de design ar putea fi faptul că panoul LCD nu poate fi îndoit la capete asemeni celui OLED, fiind necesar mai mult spaţiu pentru ataşarea de conectori.

Mai sunt doar două luni până când vom afla detaliile complete despre noile dispozitive Apple, însă sunt slabe şanse să mai aflăm ceva ce nu ştiam deja despre acestea înainte de lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult