Noile smartphone-uri HTC Desire sunt orientate către utilizatorii cu buget redus

15.07.2015
Noile smartphone-uri HTC Desire sunt orientate către utilizatorii cu buget redus

HTC a anunţat lansarea a patru noi dispozitive din gama Desire. Este vorba despre patru smartphone-uri de medie, cu specificaţii tehnice apropiate, diferenţierea fiind făcută mai degrabă de display şi cantitatea de memorie ram integrată. Acestea sunt orientate către un public interesat de un smartphone conectat la internet, fără pretenţii la capitolul rezoluţie, cameră sau spaţiu de stocare.

Toate cele patru modele noi de smartphone-uri Desire sunt bazate pe un chipset destul de modest, varianta Snapdragon 210 de la Qualcomm. Acesta integrează un CPU quad-core la 1,1 GHz şi oferă înregistrare video doar în rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Este clar că performanţa în aplicaţii nu va fi comparabilă cu cea oferită de alte modele de pe piaţă, care folosesc versiuni superioare de procesoare Snapdragon.

HTC Desire 520

Acestea fiind spuse, hai să vedem ce oferă fiecare terminal în parte. Mezinul familiei este Desire 520, care este construit în jurul unui display de 4,5” cu rezoluţie FWVGA (854 x 480 piexeli). Acesta este echipat cu 1 GB memorie RAM şi 8 GB spaţiu de stocare. Cei doi senzori foto înregistrează imagini la 2, respectiv 8 megapixeli.

Următorul pe scara ierarhică este Desire 526, care vine cu un dispaly mai mare, de 4,7”, şi rezoluţie qHD (960 x 540 pixeli). Memoria RAM primeşte un mic upgrade, la 1,5 GB, însă spaţiul de stocare rămâne la 8 GB. Camerele foto sunt identice cu cele de pe modelul inferior.

Cele două modele cu display de 5”, Desire 626 şi 626s sunt aproape identice în termeni de specificaţii. Ambele oferă rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), 8 GB spaţiu de stocare intern. Diferenţele sunt evidente la două capitole, însă. Versiunea Desire 626 oferă 1,5 GB memorie RAM şi camere foto de 8, respectiv 5 megapixeli, în timp ce Desire 626s vine doar cu 1 GB memorie RAM, şi cu o cameră frontală de 2 megapixeli. De la exterior, ambele telefoane arată în mare parte identic.

HTC Desire 626 şi 626s

Nu este clar când vor ajunge aceste smartphone-uri în magazinele europene, acestea fiind prezentate momentan în Statele Unite, însă toate sunt compatibile cu reţele de date LTE. Este important de menţionat că există deja în România o variantă diferită a lui Desire 626, 626G, cu suport dual-sim şi procesor octa-core.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult