Noile telefoane Samsung ţin la mediul înconjurător

17.06.2008
Noile telefoane Samsung ţin la mediul înconjurător

Nu ştiu cât de mult le pasă de mediul înconjurător producătorilor de telefoane mobile. Mulţi spun că inflaţia de dispozitive ecologice este doar o strategie de marketing. Cert este că, mai nou, coreenii de la Samsung pun şi ei accentul pe partea ecologică a telefoanelor mobile. Cele mai noi exemple în acest sens sunt modelele Samsung W510 şi Samsung F268.

Samsung W510 este primul telefon al producătorului coreean construit din aşa-numitul bio-plastic, material natural extras din porumb. De asemenea, carcasa acestui model se spune că ar fi dizolvabilă în apă şi că nu ar conţine materiale grele precum mercur sau cadmium.

Samsung W510

Samsung F268 este construit din aceleaşi materiale şi se laudă că nu conţine PVC. Tot din considerente ecologice, acest model dispune de o alarmă care îţi va atrage atenţia să scoţi telefonul din priză când bateria este încărcată complet.

Din păcate, nu se ştie dacă şi când aceste modele vor ajunge pe bătrânul continent. Samsung nu s-a hotărât încă în acest sens. Primele ţări în care vor poposi cele două telefoane sunt Coreea de Sud şi China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News