Nokia 109 – telefon mic, ieftin şi cu baterie care ţine o lună

Nokia 109 - telefon mic, ieftin şi cu baterie care ţine o lună

Nokia 109 aminteşte de vremurile de glorie a ale producătorului finlandez, de dinaintea erei smartphone, când numele Nokia era sinonim cu telefoane simple, durabile şi cu baterie care ţine cel puţin câteva zile.

Nokia 109

În locul ecranului monocrom, Nokia 109 vine cu ecran TFT de 1.8 inch, ce afişează o interfaţă viu colorată la rezoluţie 128×160 pixeli.

Telefonul este bazat pe platforma S40 şi vine cu Nokia Xpress Browser. Aplicaţia foloseşte un mecanism de compresie foarte eficient, ce promite reducerea cu până la 90% a volumului de trafic desfăşurat prin conexiunea la internet. Dacă nu avem prea mari pretenţii la capitolul poze, aplicaţia de socializare instalată ne permite să interacţionăm cu prietenii de pe Facebook şi Twitter.

Nokia 109 dispune de tuner radio FM stereo şi aplicaţie media player, ce poate reda muzică stocată pe card de memorie microSD (max. 32GB). Pachetul include un set hands-free cu fir, iar pentru o audiţie şi mai bună putem conecta un set de căşti cu mufă jack 3.5 mm. Alternativ, putem asculta muzică direct prin difuzorul extern, suficient de puternic pentru a acoperi zgomotul ambiant din spaţii deschise.

Potrivit Nokia, cu o singură încărcare a acumulatorului obţinem 7.5 ore de convorbiri sau până la 33 zile în stand-by.

Nokia 109 - disponibil în două versiuni de culoare

Cu dimensiuni 110x46x14.8 mm şi numai 77 grame, Nokia 109 este un telefon pe care îl strecori cu uşurinţă în orice buzunar şi foarte comod de purtat. În funcţie de preferinţe, Nokia 109 poate fi achiziţionat în versiune Negru sau Cyan, la un preţ recomandat de 42 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult