Cum ar putea arăta cel mai compact smartphone Nokia. Are ecranul pătrat

12.11.2021
Cum ar putea arăta cel mai compact smartphone Nokia. Are ecranul pătrat

Amintind de perioada de dinaintea erei smartphone, când Nokia lansa tot felul de telefoane mobile cu formă ciudată, pe rețeaua de socializare Weibo a apărut conceptul unui smartphone Nokia cu formă aproape pătrată.

Marcat cu logoul brandului finlandez, noul smartphone vine într-o carcasă de tip unibody cu finisaj de aluminiu șlefuit. Deși, cât se poate de pătrățos, designul are trasat doar ecranul în linii drepte, carcasa având de fapt margini ușor bombate, forma aleasă permițând acomodarea microfonului și casca audio. Totuși, designul concept nu pare să prevadă și o cameră frontală, sau poate că aceasta va fi ascunsă sub ecranul semi-transparent.

Oferind un bun indiciu pentru vechimea schițelor transpuse în randări neoficiale, spatele carcasei prezintă o singură cameră foto cu lentilă supradimensionată. Nu este clar dacă dimensiunea acesteia sugerează performanțe foto deosebite, sau are doar menirea de a accentua dimensiunile compacte ale telefonului.

La fel ca rama laterală, spatele carcasei nu va fi complet plat, doar ecranul oferind o astfel de suprafață.

Având în vedere actuala tendință către telefoane cu ecran cât mai mare, eventual și pliabil, șansele ca Nokia să mai lanseze un produs cu acest design nu sunt încurajatoare, cererea pentru smartphone-uri cu dimensiuni liliputane fiind mai degrabă absentă în rândul cumpărătorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult