Nokia 2 – un smartphone ieftin, dar care confirmă mitul telefoanelor Nokia rezistente

27.12.2017
Nokia 2 - un smartphone ieftin, dar care confirmă mitul telefoanelor Nokia rezistente

Cu mici excepţii, telefoanele mobile de la gama entry-level nu excelează prin trăinicie, producătorii punând accentul mai degrabă pe latura estetică, decât pe calitatea materialelor folosite. Însă potrivit testelor făcute de  specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything, Nokia 2 este unul dintre cele mai rezistente modele smartphone de pe piaţă.

Cu preţ de aproximativ 100 dolari, Nokia 2 oferă o configuraţie modestă, bazată pe chipsetul  Snapdragon 212 ajutat cu 1GB memorie RAM. Reţeta este completată cu un ecran HD de 5” şi 8GB memorie internă.

Construit pentru a oferi mai multe zile de autonomie, Nokia 2 dispune de un acumulator de 4100 mAh, la fel ca dispozitivele din gama superioară de preţuri, dar fără a avea de suportat consumul unui procesor puternic sau ecran mare.

Instalat sub un scut Gorila Glass 3, ecranul este destul de bine protejat împotriva zgârieturilor superficiale. La fel poate fi spus şi despre lentila camerei foto, protejată cu o lentilă din sticlă şi nu plastic, cum ne-am fi aşteptat la acest domeniu de preţuri.

Trecând la testele de rezistenţă, carcasa din plastic se îndoaie serios dacă apăsăm cu suficientă putere, însă aproape miraculos, telefonul nu pare să aibă prea mult de suferit, acesta continuând să funcţioneze normal.

Chiar dacă nu este cel mai arătos, Nokia 2 are două atuuri foarte importante: rezistenţa şi autonomia bateriei, care cu siguranţă îi vor aduce mulţi cumpărători.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult