Nokia 216: probabil ultimul „dumb phone” de la Microsoft

20.09.2016

Ne-am fi aşteptat ca următoarele telefoane mobile Nokia să fie echipate cu Android şi să fie dezvoltate de compania subsidiară FIH Mobile din cadrul Foxconn, însă Microsoft a făcut un anunţ surpriză astăzi. Compania a anunţat lansarea modelului Nokia 216, un nou „dumb phone” în stilul clasic care a consacrat acest brand, care vine cu funcţii de bază pentru un telefon de urgenţă, pentru momentele în care nu ai acces la un smartphone sau când îţi doreşti un telefon cu autonomie de câteva zile.

Pe lângă dimensiunile reduse ale dispozitivului, Microsoft laudă noul Nokia 216 cu o listă de specificaţii tehnice pe care cu greu le mai găsim pe piaţă în vremurile noastre. Este vorba despre un display QVGA de 2,4”, camere foto VGA pe faţă şi pe spate (cu blitz pe ambele părţi), conexiune de date 2.5G şi posibilitatea de a asigura 18 ore de convorbiri la o singură încărcare sau 47 de ore de ascultat muzică (da, Nokia 216 beneficiază de un jack audio). Nu în ultimul rând, telefonul poate să redea radio FM.

Există o versiune normală de Nokia 216, cât şi una cu două cartele SIM, însă ambele au acces la o suport pentru o serie funcţii online. Browserul Opera Mini vine pre-instalat, iar magazinul de aplicaţii poate oferi acces la jocuri şi aplicaţii care se pot conecta la internet. Telefonul vine şi cu locaş pentru carduri microSD, care pot stoca muzică şi alte fişiere multimedia.

Probabil că acesta va fi ultimul dispozitiv Nokia lansat de Microsoft, întrucât divizia de mobile a fost restructurată de curând, iar seria Lumia pare să urmeze a fi retrasă de pe piaţă, pe locul ei putând urca gama Surface.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult