Nokia 3 va primi Android 8.0 „foarte curând”. Nokia 2 trece direct la Android 8.1

29.01.2018
Nokia 3 va primi Android 8.0 „foarte curând”. Nokia 2 trece direct la Android 8.1

Gama de telefoane Nokia este susţinută de către HMD Global cu actualizări rapide, de la cel mai mic la cel mai mare model. Deja Android Oreo există într-o formă sau alta pe fiecare dintre dispozitivele de la mid-range în sus, însă acum a venit momentul şi pentru telefoanele mai „modeste” să treacă la cea mai nouă versiune a sistemului de operare. Următorul la rând este Nokia 3, în timp ce Nokia 2 îl va urma în viitorul apropiat, acesta urmând să sară direct la versiunea Android 8.1.

Nokia 3 este un smartphone cu android foarte bun pentru preţul său de listă, oferind funcţionalitate de bază la toate capitolele. Pentru a atinge acest segment de piaţă, HMD a făcut câteva compromisuri, însă asta cu siguranţă nu îi deranjează pe cei care iau cumpărarea acestui model în considerare. De altfel, faptul că Juho Sarvikas, CEO-ul HMD Global, a anunţat că actualizarea la Android 8.0 Oreo beta pentru Nokia 3 este „foarte aproape”, ar trebui să fie un motiv în plus pentru care acest model ar putea ieşi în evidenţă faţă de concurenţă. Cei care doresc să testeze această versiune software vor putea să facă asta în cadrul programului Beta Labs.

Cât despre Nokia 2, modelul care se află acum la baza inferioară a seriei de dispozitive cu Android de la HMD, acesta nu va mai primi actualizare la Android 8.0, cum credeam iniţial. Acesta va face tranziţia direct la noul Android 8.1, întrucât pentru configuraţia sa hardware, acesta este mult mai potrivit. Decizia a fost influenţată în special de optimizările de memorie pe care Google le-a făcut pentru noul Android, Nokia 2 fiind echipat cu un modul de numai 1 GB memorie RAM.

Având în vedere că majoritaea telefoanelor Nokia sunt acum sau vor fi foarte curând pe Android 8.0 sau 8.1, este uşor de intuit că noile dispozitive pregătite pentru lansare la MWC 2018 vor fi lansate cu aceste versiuni software deja instalate din fabrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult