Nokia 3310 4G poate funcţiona ca un hotspot Wi-Fi portabil

Nokia 3310 4G poate funcţiona ca un hotspot Wi-Fi portabil

Nokia 3310 refuză să moară, ba chiar învaţă „trucuri” noi odată cu trecerea timpului.

Relansat cu ecran color şi un design exterior ceva mai colorat, Nokia 3310 nu şi-a depăşit condiţia de telefon mobil funcţii de bază, până acum. Succesul de care acesta s-a bucurat motivează însă o continuare mai ambiţioasă, versiunea pentru anul 2018 primind un sistem de operare mai versatil şi o dotare care până de curând nu putea fi întâlnită decât la modele smartphone din gama superioară de preţuri.

Dar ce poate face un feature phone cu acces la reţele 4G? Ei bine, nu prea multe, simpla desfăşurarea a apelurilor de voce în modul VoLTE reducând autonomia bateriei de la 15 ore de convorbiri în modul 2G, la doar 5 ore. Însă nu acesta este scopul lui Nokia 3310 4G. Ajutat cu YunOS, o versiune redusă de Android, noul dispozitiv poate fi setat ca punct de acces Wi-Fi pentru laptopul sau tableta din dotare. Rămâne de văzut ce autonomie poate oferi acumulatorul de 1200 mAh, strecurat în carcasa de mici dimensiuni a telefonului mobil.

Lista dotărilor este completată de acelaşi ecran de 2.4” (rezoluţie 240×320) întâlnit şi anul trecut, o cameră foto de 2MP cu blitz LED, modul radio FM şi slot microSD pentru găzduirea colecţiei de muzică.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult