Nokia 6 primeşte update beta la Android 8.0 Oreo

21.12.2017
Nokia 6 primeşte update beta la Android 8.0 Oreo

Programul de testare Nokia Beta Labs adaugă acum un nou terminal pe lista celor care pot instala o versiune de test a sistemului de operare Android 8.0 Oreo. Nokia 6 a fost înscris în acest program de către HMD Global la doar câteva săptămâni după ce modelul mai modest, Nokia 5 a primit acelaşi tratament. Anterior, Nokia 8 a primit deja actualizare la versiunea finală a sistemului de operare, în timp ce Nokia 3 încă aşteaptă să înceapă testarea.

Întrucât este vorba despre o versiune nefinisată a sistemului de operare, cei care îşi fac curaj şi se încumetă să o instaleze vor trebui să ia în calcul faptul că vor putea întâmpina unele probleme care nu se manifestau anterior pe Android 7.1.1. De asemenea, cei care testează variantele software nefinisate sunt încurajaţi să raporteze problemele întâmpinate pentru a asigura o lansare a versiunii finale fără prea multe probleme.

Din păcate însă, doar trei variante de Nokia 6 pot fi înscrise în acest moment în program. Este vorba despre terminalele care au instalate versiuni de software cu seria V3.700_SP02, V3.72A_SP01 şi V3.73A_SP01. Alte modele vor fi incluse în programul de testare fie mai târziu, fie vor primi direct versiunea finală atunci când va fi disponibilă.

Având în vedere că fiecare operator în parte livrează actualizările de software pe cont propriu, cel mai probabil toate modelele acceptate în Beta Labs de HMD Global sunt dintre cele comercializate „la liber”, direct de la un magazin partener şi nu de la un operator. Încă nu ştim când se va lansa Android 8.0 Oreo pe Nokia 6, însă cel mai probabil, evenimentul va avea loc după ce sistemul de operare va fi lansat pe Nokia 5, a cărui versiune de test are un avans de câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult