Nokia 6.1 Plus primeşte Android 9.0 Pie în versiune beta

10.10.2018
Nokia 6.1 Plus primeşte Android 9.0 Pie în versiune beta

HMD Global începe să se mişte destul de repede cu actualizările software, după ce în ultimele luni a acordat importanţă în special modelului Nokia 7 Plus pe partea de software. Compania a anunţat în urmă cu doar o săptămână că Nokia 6.1 şi 6.1 Plus vor fi următoarele modele de smartphone-uri HMD cu Android care vor primi actualizare la Android 9.0 Pie, iar acum deja avem o versiune de test pentru unul dintre acestea.

Cei care deţin un Nokia 6.1 Plus, modelul mid-range cu notch de la HMD Global, lansat de curând în toată lumea, pot descărca acum o versiune beta de Android 9.0 Pie prin intermediul Nokia Mobile Beta Labs. Acesta aduce telefonul la cel mai recent Android şi aplică şi actualizarea de securitate pentru luna octombrie.

Următorul la rând după acest model va fi Nokia 6.1, telefonul lansat la începutul anului alături de restul gamei de dispozitive HMD pentru anul 2018, un telefon de buget deloc rău. După acesta, compania va acorda puţină atenţie segmentului high-end, modelele Nokia 8 şi Nokia 8 Sirocco urmând să primească actualizarea la Android 9.0 Pie.

Majoritatea telefoanelor pe care HMD le-a lansat în ultimele câteva luni fac parte din programul Android One, deci vor primi cu siguranţă actualizări de securitate pentru următorii trei ani de după lansare şi sunt şanse mari să primească tot atât timp şi actualizări majore pentru sistemul de operare. Pe lângă aceste avantaje, utilizatorii beneficiază de o experienţă Android de bază, fără personalizări şi fără aplicaţii pre-instalate în plus din fabrică pe lângă cele de la Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult