Nokia 7 Plus – detalii aproape complete despre mid-range-ul premium de la HMD

Nokia 7 Plus - detalii aproape complete despre mid-range-ul premium de la HMD

Unul dintre dispozitivele Nokia pe care le aşteptăm la Mobile World Congress 2018 este Nokia 7 Plus, un model îmbunătăţit al telefonului lansat toamna trecută în China. Acesta ar trebui să fie lansat şi în alte regiuni, însă până în prezent nu ştiam decât că acest model este în producţie, fără să aflăm prea multe detalii despre dispozitiv. Câteva imagini dintr-o prezentare a telefonului din China au ajuns însă pe internet, oferind şi câteva informaţii interesante despre hardware-ul intern al acestuia.

Nokia 7 oferă hardware mid-range premium şi un design uşor schimbat faţă de celelalte dispozitive Nokia produse de HMD Global. Noul 7 Plus pare să păstreze liniile de design ale „fratelui” său mai mic, adăugând însă câteva caracteristici moderne. În primul rând, avem de a face cu un display mai mare, cu diagonală de 6” pe format 18:9 cu rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli). Acesta va fi cel mai probabil bazat pe tehnologie IPS şi este momentan cel de-al doilea dispozitiv din gama Nokia despre care ştim că va integra un display mai înalt (Nokia 9 este primul despre care am aflat încă de anul trecut).

Hardware-ul interior este însă mai puţin surprinzător, fiind aliniat la ceea ce oferă şi alţi producători pe segmentul mid-range premium. Avem un chipset Snapdragon 660, cel mai puternic model de sub variantele high-end de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. Pe spate găsim un sistem dual-camera echipat cu un senzor de 12 şi unul de 13 megapixeli, cel secundar fiind folosit pentru zoom 2x. Pe partea din faţă, Nokia 7 Plus pare să ofere un senzor „Tetracell” de 16 megapixeli, iar optica ambelor camere este realizată folosind tehnologie ZEISS.

Nu este clar când va fi lansat Nokia 7 Plus şi nici cât va costa, însă cu siguranţă vom afla aceste detalii la MWC, târgul de tehnologie mobilă care are loc la sfârşitul lunii în Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult