Nokia 7.1 a fost prezentat oficial. Vine cu hardware mid-range premium la preţ accesibil

05.10.2018
Nokia 7.1 a fost prezentat oficial. Vine cu hardware mid-range premium la preţ accesibil

Gama de smartphone-uri Nokia de la HMD Global este în continuă expansiune, producătorul finlandez fiind printre cei mai „ocupaţi” jucători de pe această piaţă. Cel mai nou membru al acestei familii de produse este Nokia 7.1, un nou smartphone mid-range premium, care nu se depărtează foarte mult de alte modele din trecut din punct de vedere al hardware-ului intern, însă este unul dintre cele care adoptă noul design cu notch în partea de sus a ecranului.

Nokia 7.1 este un smartphone mid-range premium „obişnuit” la nivel hardware. Vorbim despre un chipset Qualcomm Snapdragon 636, cu variante 3 + 32 GB, sau 4 + 64 GB şi un display de 5,84” cu rezoluţie Full HD+ (2.280 x 1.080 pixeli). Acesta este primul model de la Nokia care poate reda conţinut HDR pe ecranul său şi totodată unul dintre puţinele cu decupaj în display, unde se regăsesc difuzorul pentru apeluri şi camera frontală de 8 megapixeli (f/2.0).

Pe partea din spate avem un sistem dual camera în format 12 + 5 megapixeli (f/1.8 principal şi f/2.4 secundar). Cel de-al doilea senzor este folosit exclusiv pentru calcularea distanţei, oferind astfel posibilitatea de a realiza portrete cu fundal înceţoşat. Sub camere găsim şi un senzor de amprentă.

Acumulatorul beneficiază de o capacitate de 3.060 mAh, în timp ce slotul pentru SIM 2 poate fi folosit pentru adăugarea unui card de memorie.

Nokia 7.1 se lansează pe 22 octombrie la un preţ care porneşte de la 320 de euro pentru configuraţia de bază şi ajunge la 350 euro pentru configuraţia de top. Telefonul este livrat cu Android 8.1 Oreo, însă a fost deja confirmată lansarea noului Android 9.0 Pie pentru acesta, însă nu a fost comunicată şi o dată sau o fereastră de lansare pentru actualizare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult