Nokia 7.2 şi 6.2 – 3 camere foto, Android „curat” şi design inedit [VIDEO]

16.09.2019
Nokia 7.2 şi 6.2 - 3 camere foto, Android „curat” şi design inedit [VIDEO]

Ultimul nostru clip de la IFA 2019 este dedicat noilor modele de smartphone-uri de la HMD Global. Compania finlandeză a prezentat în cadrul târgului de tehnologie două smartphone-uri noi din gama mid-range. Este vorba despre Nokia 7.2 şi 6.2, două modele cu sisteme triple-camera şi design modern, ambele echipate cu sistemul de operare Android 9.0 Pie în varianta Android One, care asigură două actualizări majore.

Nokia 7.2 este cu siguranţă modelul cel mai interesant, acesta fiind construit din materiale premium, cu sticlă mată pe partea din spate, ceva ce se pare că inclusiv Apple foloseşte pentru variantele iPhone 11 Pro. Diferenţa este că Nokia 7.2 va veni la un preţ de vreo 3 ori mai mic decât cele mai puternice telefoane de la Apple. În termeni de capabilităţi desigur, nici nu ar trebui să începem să le comparăm.

Telefonul finlandez are la bază un chipset Snapdragon 660, 4 sau 6 GB memorie RAM şi variante cu 64 sau 128 GB stocare internă. De asemenea, avem de a face cu un slot microSD, , un acumulator de 3.500 mAh şi camere foto performante, însă diferite faţă de ceea ce am întâlnit în trecut pe modelele Nokia.

În cazul Nokia 7,2 avem de a face cu un senzor principal de 48 megapixeli, un senzor ultra-wide de 8 megapixeli şi un senzor de 5 megapixeli pentru calcularea adâncimii. Acesta din urmă promite un efect bokeh cu mult îmbunătăţit, putând realiza blur atât pentru elementele din fundal, cât şi pentru cele care se află în faţa subiectului. Desigur, optica este asigurată de Zeiss.

În cazul modelului 6.2 avem de a face cu acelaşi design exterior, însă cu sticlă lucioasă pe partea din spate. Acest model vine cu Snapdragon 636 la bază şi configuraţii cu 3 sau 4 GB memorie RAM. SAistemul triple camera este similar, însă diferenţa majoră apare în cazul senzorului principal, acesta fiind înlocuit cu unul de 16 megapixeli.

Ecranele de 6,3” sunt identice însă între modele, acestea fiind probabil cele mai ieftine smartphone-uri compatibile cu conţinut HDR10. Ambele beneficiază de rezoluţie Full HD+ (2.280 x 1.080 pixeli), sticlă Gorilla Glass 3 şi capabilitate „always on”, deşi vorbim despre panouri IPS, nu OLED.

Nokia 6.2 şi 7.2 urmează să fie lansate în următoarele câteva săptămâni, la preţuri care pornesc de la 200 euro pentru modelul cel mai ieftin de Nokia 6.2 şi 300 euro pentru Nokia 7.2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult