Nokia 7310 Supernova – simplitate în haine trendy

25.08.2008
Nokia 7310 Supernova – simplitate în haine trendy
Performanţe

Ca orice telefon finlandez care se respectă, Nokia 7310 Supernova nu ridică probleme în utilizare şi se comportă decent, ţinând cont că se încadrează pe segmentul mainstream spre entry-level. Platforma de lucru este binecunoscuta Nokia Series 40 5th edition, remarcabilă prin meniul bine structurat şi accesul rapid la cele mai utilizate funcţii şi aplicaţii. Interfaţa grafică se întinde pe un ecran TFT cu 16 milioane culori, 2 inch şi 240 x 320 pixeli rezoluţie.

Din lista cu specificaţii tehnice, reiese că Nokia 7310 Supernova este un bun companion pentru melomani. Slot-ul microSD mascat de carcasă primeşte carduri de maximum 4 GB, iar player-ul multimedia recunoaşte o multitudine de formate, în special audio (MP3, WMA, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, XMF). Calitatea sunetului este decentă, dar se poate şi mai bine dacă te orientezi către nişte căşti performante, conectabile pe jack-ul de 2,5 mm sau prin tehnologia Stereo Bluetooth. Player-ul video redă clipuri 3GP, H.264/AVC şi MPEG-4. Cât despre calitatea înregistrărilor video, nu pot spune decât că se situează la limita inferioară: QCIF (176 x 144 pixeli rezoluţie), 15 fps.

Nokia 7310 Supernova

Nici camera foto nu este mai brează. Sub-mediocrul senzor CMOS de 2.0 MP surprinde nişte imagini lipsite de detaliu care te pun serios pe gânduri: oare senzorul chiar are 2 MP sau rezoluţia de 1600 x 1200 pixeli este obţinută prin interpolare? Ne place să credem că nu, însă repet, pozele sunt dezamăgitoare. Mai mult, salvarea unei imagini durează 15 secunde (cronometrate). Cred că este o premieră negativă, nu am mai avut ocazia să întâlnesc un dispozitiv de fotografiere care să aibă durate atât de mari de procesare. Şi avem de a face cu poze la 2 MP, nu 160 MP.

Noroc cu autonomia şi calitatea convorbirilor. Testul practic a demonstrat că bateria de 860 mAh face faţă cu brio unei utilizări intense, din partea unui angajat în rolul de dispecer. Cele mai accesate funcţii au fost clasicele apeluri (în medie cam 50 de minute/zi), poze şi jocuri JAVA. Muzică doar la radio şi MP3-uri doar cât să testez player-ul audio, din cauză că nu am avut card, iar memoria internă este de doar 30 MB. În aceste condiţii, telefonul a rezistat aproape patru zile. Nu s-a întâmplat să am parte de convorbiri întrerupte sau neclare – nota 10 la recepţia semnalului.

Telefonul Supernova include şi câteva aplicaţii cu potenţial de “entertainment”: Yahoo! Go, Voice recorder, Backgammon (table), Sudoku şi Minesweeper maritim.

Nokia 7310 Supernova Sample Photo Nokia 7310 Supernova Sample Photo

Nokia 7310 Supernova Sample Photo

Nokia 7310 Supernova Sample Photo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News