Nokia 8 a primit actualizare la Android 8.0 Oreo

27.11.2017
Nokia 8 a primit actualizare la Android 8.0 Oreo

HMD Global a făcut treabă bună în ultimele câteva luni când vine vorba despre actualizările de Android pentru smartphone-urile sale din gama Nokia. Acestea au fost printre primele care au primit cele mai noi certificate de securitate în fiecare lună, iar acum, Nokia 8 este unul dintre primele dispozitive care nu s-au lansat cu Android Oreo din fabrică, care primeşte update la acesta. Dacă aveţi un Nokia 8 cumpărat fără contract, probabil că ar trebui să verificaţi disponibilitatea pachetului software.

Nokia 8 s-a lăudat cu hardware de top şi un software „curat”, iar HMD Global a promis acest update încă de la lansarea dispozitivului. Se pare că noul startup finlandez se ţine de cuvânt, lansând pachetul Android 8.0 Oreo pentru flagship-ul său printre primii, alături de companii cu greutate în industrie. Utilizatorii au putut testa o versiune beta a pachetului software în ultimele câteva săptămâni, iar versiunea finală este lansată după ce problemele semnalate de aceştia au fost luate la cunoştinţă şi rezolvate.

Update-ul la Android 8.0 pentru Nokia 8 oferă funcţionalitate picture-in-picture, adaugă punctele de notificare specifice Oreo, actualizează certificatele de securitate la ultima variantă, noiembrie 2017, oferă suport pentru Google Play Protect, vine cu posibilitatea de a ţine minte parole între dispozitive pentru autentificări mai rapide şi nu în ultimul rând, oferă timpi de încărcare mai mici la pornire. Cei care doresc să descarce noul software vor trebui să o facă direct de pe telefon, exclusiv prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi. Download-ul complet „cântăreşte” 1,5 GB.

HMD Global promite versiuni „open beta” pentru Android Oreo şi pe modelele Nokia 5 şi 6 în viitorul foarte apropiat. Deşi compania nu a oferit o dată de lansare pentru update-ul pe aceste două modele mid-range, cel mai probabil acesta va veni abia la începutul lui 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News