Nokia 8 Pro şi Nokia 9 ar putea fi lansate în 2018 cu chipset-uri Snapdragon 845

05.03.2018
Nokia 8 Pro şi Nokia 9 ar putea fi lansate în 2018 cu chipset-uri Snapdragon 845

HMD Global a venit la Mobile World Congress 2018 cu o serie impresionantă de dispozitive mobile, acoperind fiecare segment în parte, de la feature phones la high-end. Chiar dacă Nokia 8 Sirocco este acum noul vârf de gamă al companiei, compania pregăteşte încă două modele de top pentru anul 2018, afirmă noi zvonuri. Nokia 9 iese din nou la iveală cu această ocazie, alături de un nou model Nokia 8 Pro, mai puterinic decât cele două dispozitive din gamă lansate până în prezent.

Conform Nokiapoweruser, HMD Global lucrează la o versiune îmbunătăţită a lui Nokia 8 Sirocco, care va ajunge pe piaţă sub forma lui Nokia 8 Pro. Acesta ar putea păstra design-ul exterior şi o mare parte din hardware-ul intern al noului model de top. Diferenţa majoră ar fi utilizarea noului chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm, care ar aduce performanţa dispozitivului la acelaşi nivel cu cel al concurenţei, majoritatea flagship-urilor din 2018 urmând a fi bazate pe acest cip. Nu este clar dacă sistemul de camere cu cinci obiective va fi implementat pe Nokia 8 Pro.

Nokia 9 în schimb ar putea fi concurentul pentru seriile Galaxy Note, iPhone Plus şi Huawei Mate, cu un ecran mai mare (de 5,7” sau mai mult în diagonală), cu un display 18:9 şi alte caracteristici hardware îmbunătăţite. Având în vedere că Nokia 8 Pro ar putea avea deja un chipset high-end, 6 GB RAM şi alte specificaţii de top, nu este tocmai clar ce va aduce Nokia 9 în plus. Poate că sistemul revoluţionar de camere este rezervat seriei Nokia 9 şi nu seriei Nokia 8, zvonurile amintind şi un senzor de amprentă în display.

Cele două dispozitive ar putea fi lansate în luna august, la fix un an distanţă de lansarea seriei Nokia 8. Dacă acest lucru se adevereşte, telefoanele noi vor fi cel mai probabil prezentate pentru prima dată public în cadrul târgului IFA 2018, care are loc la Berlin la începutul lunii septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult