Nokia 8 Pro „Sirocco” cu cinci lentile foto ar putea fi surpriza HMD Global la MWC

Nokia 8 Pro „Sirocco” cu cinci lentile foto ar putea fi surpriza HMD Global la MWC

HMD Global a ţinut un ritm constant de lansări de smartphone-uri din gama Nokia, însă până în prezent a oferit în ofertă un singur model high-end. Noi zvonuri, susţinute de imagini de design, sugerează că la Mobile World Congress, Nokia va prezenta un nou dispozitiv de top numit Nokia 8 Pro, care va fi orientat către cei pasionaţi de fotografie pe mobil. Primele detalii disponibile descriu un telefon echipat cu un sistem inovator cu două camere şi cinci obiective.

Nokia 8 Pro cu numele de cod „Sirocco” (nume pe care l-am mai auzit în trecut) nu va înlocui în ofertă modelul Nokia 8 disponibil deja, însă va reprezenta un upgrade semnificativ faţă de acesta. Vorbim despre un smartphone cu ecran pe format 18:9, chipset Snapdragon 845 şi sistem dual-camera pe spate. Acesta va fi încadrat într-un cerc ieşit în relief, nu foarte diferit faţă de „cocoaşa” de pe dispozitivele Nokia mai vechi precum Lumia 1020 sau Nokia 808 PureView.

Aici sunt găzduiţi cei doi senzori de 13 megapixeli, care vor funcţiona similar cu cei de pe Nokia 8, unul oferind imagini color, în timp ce al doilea va putea fotografia şi filma în alb-negru. Senzorul principal va putea însă să ofere mai multe trepte de zoom, întrucât în interiorul camerei vor fi folosite patru lentile care vor folosi un sistem inovator de schimbare internă. Desigur, componenta optică urmează să fie dezvoltată în parteneriat cu ZEISS.

Sunt multe alte detalii pe care nu le cunoaştem despre Nokia 8 Pro „Sirocco”, precum configuraţia hardware completă, design-ul final şi cum afectează acest model dezvoltarea lui Nokia 9, model despre care tot auzim încă de la lansarea lui Nokia 8. Duminică, 25 februarie, HMD Global va susţine un eveniment de prezentare la Barcelona, cu ocazia Mobile World Congress, în care sunt aşteptate detalii despre noile sale smartphone-uri pentru anul 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult