Nokia 8 Supreme, smartphone-ul anului 2017?

Nokia 8 Supreme, smartphone-ul anului 2017?

Într-o încercare de a reafirma statutul de jucător important în piaţa smartphone,  Nokia ar putea participa la ediţia MWC 2017 şi cu un model încadrat la gama high-end.

Pregătit cu numele Nokia 8 Supreme, noul smartphone ar urma să ofere o alternativă celor rămaşi neimpresionaţi de specificaţiile modelului Nokia 6, deja anunţat într-o configuraţie motorizată de chipsetul Snapdragon 430.

Astfel, dacă Nokia 6 încearcă să convingă doar cu cantitatea generoasă de 4GB memorie RAM, ecranul Full HD de 5.5” şi cei 64GB memorie internă, Nokia 8 Supreme va fi un adevărat vârf de gamă, motorizat de chipsetul Snapdragon 835 sau 821. Lista neoficială cu specificaţii mai include 4GB sau 6GB memorie RAM, 64GB sau 128GB memorie internă, respectiv un ecran de 5.7” cu rezoluţie QHD.

Piesa de rezistenţă ar putea fi însă camera foto cu rezoluţie 24MP, prevăzută cu funcţie de stabilizare optică a imaginii OIS şi ”Super EIS”. De altfel, designul surprins în primele imagini de prezentare neoficiale aminteşte de un alt smartphone bine cunoscut pentru capabilităţile foto, modelul Nokia Lumia 1020.

Chiar dacă este puţin probabil ca tehnologiile PureView dezvoltate de finlandezi să fi fost preluate de „noul” Nokia, lansarea Nokia 8 Supreme în cadrul expoziţiei MWC 2017 în cadrul unui eveniment anunţat deja pentru data de 24 februarie cu siguranţă merită toată atenţia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult