Nokia 8600 Luna, în compania unui fotomodel

15.08.2007
Nokia 8600 Luna, în compania unui fotomodel
Nokia 8600 la testul multimedia

Orice telefon actual ar trebui să aibă performanţe decente pe partea multimedia, iar Nokia 8600 face faţă cu brio acestei cerinţe minime. Nefiind însă un telefon multimedia ca Nokia N95 spre exemplu, el nu excelează.

camera foto Nokia 8600 este înzestrat cu o cameră foto de 2 Mpx. Cam puţin pentru standardele actuale, dar aceasta este oricum mai mult un accesoriu, calitatea imaginilor nefiind grozavă nici măcar în modul cel mai avansat de compresie a imaginii. Camera nu este înzestrată cu autofocus dar are zoom digital 8x, funcţie total nefolositoare din punctul meu de vedere. Nokia 8600 este capabilă să realizeze un instantaneu decent cu a sa cameră foto dar cam atât. Pe de altă parte, pe partea video, telefonul stă şi mai prost, putând înregistra în rezoluţia maximă de 176×144 (QCIF).

Atât în cazul clipurilor cât şi a fotografiilor, datele vor fi stocate în memoria internă de 128 MB, Nokia 8600 neputând fi echipat cu un card de memorie. Un slot microSD ar fi stricat atât de mult imaginea perfectă a acestui telefon? Se pare că Nokia aşa a considerat, dar noi vom califica această scăpare ca principalul neajuns al Nokia 8600.

Lipsa cardului face aproape inutil player-ul audio sau video al acetui telefon, în condiţiile în care în 128 MB putem stoca maxim 30-40 de melodii în cel mai bun caz. Aceste funcţii au fost considerate oricum nişte aplice necesare ale unui telefon lansat în anul 2007, lucru demonstrat şi de căştile din pachet, de o calitate slabă. Sunete fade, başi inexistenţi, ar fi doat câteva din caracteristicile lor. În plus, faptul că folosesc un jack de 2.5 mm în locul celui standard de 3,5 le fac destul de greu de înlocuit cu altele mai bune. Atât timp cât se utilizează un adaptor pentru a conecta căştile la telefon, nu pot înţelege de ce nu s-a optat pentru mufa clasică şi arhifolosită de 3,5 mm….

Nokia 8600

Pe lângă acestea, Radio-ul FM, fără cautare automată a posturilor însă, şi câteva joculeţe (la care se pot adăuga multe altele ulterior) sunt cam tot ce oferă Nokia 8600 pe partea multimedia. Telefonul pare să aibă tot ce e necesar, dar multe din aceste funcţii dau impresia că au fost puse doar pentru că trebuia şi nu neapărat pentru a fi folosite. Astfel, Nokia 8600 trece cu nota mică de testul multimedia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News