Nokia a vândut 1,5 MILIARDE de telefoane S40 Series!

Nokia a vândut 1,5 MILIARDE de telefoane S40 Series!

Chiar dacă trec printr-o perioadă grea, finlandezii celebrează gustând reuşitele din trecut, cumulate cu micile succese de astăzi. Nokia tocmai a anunţat că a depăşit bariera de 1,5 miliarde de telefoane vândute la nivel global, de la lansarea seriei S40!

Primul Nokia S40 Series se consideră a fi modelul Nokia 7210 lansat în 2002. Astăzi, telefonul S40 cu numărul 1,5 miliarde este un Nokia 303 Asha livrat unei femei din Sao Paulo, Brazilia.

De pe acest segment destinat utilizatorilor fără pretenţii ridicate sau cu bugete reduse, Nokia se alimentează cu resurse financiare semnificative. Acestea, adunate cu miliardul de dolari obţinut în urma înţelegerii cu Microsoft, menţin finlandezii pe linia de plutire.

Telefoane Nokia

Pe piaţa smartphone-urilor, Nokia întârzie să dea lovitura. Cele mai populare dispozitive inteligente lansate în ultimii ani sunt Nokia N8 şi, mai recent, Lumia 800, acestea însă nu au reuşit să rivalizeze cu mult mai apreciatele smatphone-uri din seria Galaxy de la Samsung sau cu iPhone-ul.

Marea lovitură a celor de la Nokia şi revenirea pe prima poziţie este foarte dificilă în contextul în care Android-ul şi iOS-ul sunt platforme ajunse la maturitate, iar Windows Phone-ul abia a făcut primii paşi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News