Nokia C5-05 – un smartphone ieftin şi atat

10.10.2011
Nokia C5-05 – un smartphone ieftin şi atat

Nokia C5-05 este o alternativă pentru cei care au considerat prea scump modelul C5-03, un alt smartphone de buget lansat de Nokia în iarna acestui an.

Nokia C5-05

Spre deosebire de frăţiorul mai bine dotat, Nokia C5-05 abandonează camera foto de 5 MP în favoarea uneia mult mai puţin pretenţioase, cu rezoluţie de doar 2 MP.

Pe lista facilităţilor abandonate de dragul unui preţ mai mic a intrat din păcate şi suportul 3G, alături de conectivitatea Wi-Fi, astfel că rămânem doar cu mai lenta conexiune 2G pentru acces la internet. Mai avem la dispoziţie un modul Bluetooth 2.1, conector jack 3.5 mm pentru ataşarea unui set de căşti şi conector microUSB pentru transferuri de date către PC.

Nokia C5-05

Sistemul de operare a rămas tot Symbian Series 60, potrivit mai degrabă pentru telefoane mobile de buget şi nu modele încadrate în gama smartphone. Platforma hardware echipată cu procesor la 600 MHz şi 128MB memorie RAM ar trebui să asigure performanţe rezonabile, fără a taxa prea mult acumulatorul Li-ion instalat.

Avem la dispoziţie 256 MB memorie ROM pentru instalarea de aplicaţii şi slot microSDHC pentru extinderea capacităţii de stocare, limitată la doar 40 MB memorie internă.

Din fericire ecranul de 3.2 inch folosit de Nokia C5-03 a fost păstrat. Acesta suportă rezoluţia de 360 x 640 pixeli şi dispune de interfaţă touch rezistivă, cam greoaie în comparaţie cu cea capacitivă întâlnită la modelele smartphone de top dar suficientă pentru web browsing ocazional.

Preţul de achiziţie oficial nu a fost făcut public, însă privind specificaţiile deloc încurajatoare putem crede că Nokia C5-05 este considerabil mai ieftin decât modelul C5-03, disponibil în prezent pentru suma de aproximativ 700 Lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News