Nokia confirmă: finlandezii vor face (un fel de) laptopuri

27.02.2009
Nokia confirmă: finlandezii vor face (un fel de) laptopuri

Ceea ce la început părea mai mult o glumă disperată după atenţie se confirmă: Nokia va face un pas afară din barca telefoanelor mobile şi îl va urca frumuşel în cea a laptopurilor. Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia, a confirmat acest lucru în limbajul de PR. Adică a spus (citat aproximativ) „luăm în considerare acest lucru”, afirmaţie care se traduce prin „sigur că o sa vindem şi laptopuri dacă ies bani din asta„.

Probabil că Nokia nu va veni cu laptopuri propriu-zise. Nu e foarte clar, dar eu unul aş vedea un fel de netbook-uri sau chiar nişte dispozitive mobile cu ecran mai mic de 10 inch, obligatoriu touchscreen. Cu un astfel de dispozitiv, aşa cum văd eu lucrurile, Nokia ar trebui să fie atentă la următoarele aspecte: touchscreen, tastatură, dimensiuni şi design, Internet, funcţii office (plus ceva multimedia) şi autonomie. Este posibil ca dispozitivele respective să fie produse de altă companie, iar Nokia doar să-şi pună brandul şi Symbian-ul.

Rămâne de văzut cât succes va avea Nokia pe tărâmul laptopurilor. Brandul este suficient de important pentru a avea impact dar din acelaşi motiv şi pretenţiile utilizatorilor vor fi foarte mari. În fond, încă un producător de laptopuri nu poate însemna decât o concurenţă mai acerbă pe piaţă, dispozitive mai performante şi, cu puţin noroc, preţuri mai mici.

Nokia N810

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News