Nokia dezvăluie care dintre telefoanele sale primesc update la Android 9.0 Pie

05.10.2018
Nokia dezvăluie care dintre telefoanele sale primesc update la Android 9.0 Pie

HMD Globl ne-a obişnuit în ultimii doi ani cu smartphone-uri Nokia puternice la preţuri accesibile, echipate cu Android „pur”. De asemenea, update-urile pentru aceste modele au venit destul de repede şi au fost lansate pe toate dispozitivele din gamă, indiferent dacă făceau parte din oferta entry-level, mid-range sau high-end, iar această tradiţiţie continuă şi cu Android 9.0 Pie. Avem acum un program de lansare pentru următoarele patru dispozitive Nokia care primesc actualizare la cel mai nou sistem de operare de la Google.

Până în prezent, doar Nokia 7 Plus, modelul mid-range premium lansat de HMD Global anul acesta, a trecut la versiunea Android 9.0 Pie, însă acum ştim şi care sunt următoarele la rând pentru lunile octombrie şi noiembrie. Ne-am fi aşteptat ca dispozitivele high-end să aibă prioritate, aşa cum alte companii aleg să aducă noul software pe cele mai scumpe modele înaintea celor ieftine, însă în cazul Nokia vedem ceva diferit.

Pe parcursul lunii octombrie urmează două lansări de Android 9.0 Pie. Unul este dedicat modelului Nokia 6.1, un mid-range „clasic”, care este livrat într-o carcasă metalică solidă şi cu hardware decent pentru a face faţă cerinţelor utilizatorilor cu bugete medii. Următorul după acesta va fi însă tot un model mid-range. Vorbim despre Nokia 6.1 Plus, primul smartphone Nokia care se aliniază la design-ul „modern”, cu ecran decupat în partea de sus şi diagonală de dimensiuni mari.

Luna noiembrie va aduce însă Android 9.0 Pie pe modelele high-end ale companiei, lansate la sfârşitul anului trecut şi începutul anului curent. Primul la rând este Nokia 8, primul model flagship lansat de HMD Global, echipat cu Snapdragon 835 şi primul din gamă care a primit în 2017 update la Android 8.0 Oreo. Acesta va fi urmat de către Nokia 8 Sirocco, dispozitivul premium al companiei, care integrează panou OLED, încărcare wireless şi adoptă un design curbat pe ambele părţi, carcasa lui fiind realizată din sticlă.

Restul de lansări pentru noul Android 9 vor fi anunţate în viitorul apropiat, însă cu siguranţă anumite modele vor primi actualizarea abia în 2019. Compania a anunţat în trecut că toate telefoanele cu Android pe care le-a lansat pe piaţă vor primi noul sistem de operare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult