Nokia E55, cel mai slăbănog smartphone în viaţă

17.02.2009
Nokia E55, cel mai slăbănog smartphone în viaţă

Nokia s-a prezentat la MWC 2009, printre altele, cu E55, cel pe care îl intitulează cel mai subţire smartphone din lume (9,9 mm). Fiind la origine un smartphone şi având ca target utilizatorii normali, Nokia ne demonstrează că graniţa dintre un telefon normal şi un smartphone este din ce în ce mai mică şi că viitorul va aparţine fără dubiu telefoanelor inteligente.

Nokia spune că E55 are tastatură QWERTY. În realitatea însă este un hibrid, realizat din unificarea caracteristicilor unei tastaturi QWERTY şi cele ale uneia standard. Este mai degrabă o tastatură de tip SureType, familiară celor care au dispozitive BlackBerry.

Dincolo de toate dotările tehnice ( ecran de 2.4 inch, GPS, Wi-Fi, HSDPA, bluetooth, slot microSD, cameră foto de 3.2 MP), Nokia E55 se laudă în primul rând cu autonomia. Conform promisiunilor oficiale, folosind doar modul GSM, ar trebui să reziste în standby 28 de zile. Evident că de la promisiuni la realitate este cale lungă, aşa că ne-am mulţumi şi cu o săptămână de autonomie.

Nokia E55 va costa 265 de euro, fără taxe. Pe piaţă va fi lansat undeva în timpul verii.

Nokia E55

Urmărește Go4IT.ro pe Google News