Nokia EOS, viitorul telefon Lumia va readuce tehnologia originală PureView

23.01.2013
Nokia EOS, viitorul telefon Lumia va readuce tehnologia originală PureView

La începutul verii anului trecut, Nokia a lansat terminalul 808 PureView care, dacă nu a impresionat din cauza dimensiunilor şi platformei software depăşite, a atras atenţia prin senzorul foto de mari dimensiuni şi veleităţile fotografice deosebite.

Atunci când a lansat noile terminale Windows Phone, Nokia a preluat şi denumirea PureView însă, spre dezamăgirea unora, nu a inclus masivul senzor de 41 MP. Compania  a oferit în schimb stabilizare hardware şi performanţă superioară în lumina scăzută, explicând totodată că această marcă va fi folosită pentru toate produsele care vor oferi avea caracteristici foto/video deosebite.

Conform The Verge, compania pregăteşte pentru acest an o subînţeleasă actualizare a liniei de terminale Lumia, vestea interesantă fiind aceea conform căreia unul dintre viitoarele produse va readuce tehnologia PureView originală. Cunoscut sub numele de cod EOS, o glumă la care Canon probabil că nu va râde, viitorul terminal Nokia va prelua ştafeta de la 808 PureView, nefiind însă clar dacă va fi vorba de un senzor cu aceeaşi dimensiune sau ceva intermediar.

Prestaţia fotografică a modelului 808 PureView a fost foarte bună, însă senzorul de mari dimensiuni a adus cu sine şi o carcasă groasă, nefiind clar cum va împăca Nokia acest aspect cu cerinţele pentru terminale cât mai subţiri sau mai uşoare. În plus, acesta este şi foarte scump, iar preţul terminalelor Windows Phone este un aspect critic pentru o platformă hardware care încă se luptă să atragă utilizatorii.

Odată cu actualizarea familiei Lumia, sursa The Verge afirmă că vom asista şi la o schimbare de design, compania urmând să implementeze carcase fabricate din aluminiu cu aspect schimbat. Cât de reale se vor dovedi aceste informaţii, urmează să vedem în lunile care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News