Nokia G50 5G, confirmat cu imagini și specificații neoficiale

23.08.2021
Nokia G50 5G, confirmat cu imagini și specificații neoficiale

Nokia G50 5G este cel mai nou telefon cu 5G pregătit de HMD Global pentru gama de preț sub 250 de euro.

Apărut încă de luna trecută în cataloagele unor magazine online din Marea Britanie, Nokia G50 5G  a apărut între timp și pe versiunea franceză a paginii de Instagram Nokia Mobile, leak-ul mai mult sau mai puțin intenționat confirmând designul telefonului și două dintre versiunile de culoare: Blue și Sand.

Aflăm pe această cale că Nokia G50 5G vine echipat cu un ecran LCD din gama inferioară, decupat pentru camera frontală după modelul „picătură”. Acesta combină diagonala de 6.38 inch cu o rezoluție mai degrabă modestă, de 1560×720 pixeli, care nu favorizează o imagine foarte clară însă ar putea susține o autonomie mai mare a bateriei.

Din păcate, designul cu ecran înalt și „bărbie” destul de lată la partea de jos nu aduce beneficii din punct de vedere al ergonomiei, prezența logoului Nokia constituind o slabă consolare pentru cei care ar prefera mai degrabă un telefon ușor de manevrat. La partea din spate, avem cel mai probabil un finisaj din plastic lucios, finisat în gradienți de culoare.

Revenind la configurația hardware, aceasta se bazează pe soluția entry-level Snapdragon 480 5G, ajutată cu 4GB memorie RAM și 64GB sau 128GB stocare internă (în funcție de nivelul de echipare ales).

Sistemul triple-camera încadrat cu un ornament de formă circulară are ca element principal un senzor de 48MP. Din păcate, bugetul de aproximativ 245 euro nu lasă loc de așteptări prea mari pentru senzorii secundari. Cât despre camera frontală, detaliile acesteia le vom afla cel mai probabil la momentul anunțului oficial de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult