Nokia Lumia 525 – primele detalii şi imagini cu înlocuitorul celui mai popular smartphone Nokia

05.11.2013
Nokia Lumia 525 - primele detalii şi imagini cu înlocuitorul celui mai popular smartphone Nokia

Unul dintre cele mai vândute telefoane Nokia, modelul Lumia 520 va fi înlocuit în scurt timp cu un model superior, mai bine dotat şi la fel de ieftin. Între timp, Nokia Lumia 525 a ieşit la lumină într-o serie de imagini publicate pe un website din China, afişând un design aproape identic modelului precedent. Însă lista specificaţiilor este promiţătoare.

Nokia Lumia 525

Din puţinele detalii cunoscute, aflăm că Lumia 525 dispune de chipset Qualcomm cu CPU dual-core şi o cantitate de 1GB memorie RAM, dublată faţă de modelul anterior. Camera foto păstrează rezoluţia de 5MP, dar cu îmbunătăţiri asupra calităţii imaginii. Aparent, noul Lumia 525 oferă şi unele optimizări pentru multimedia, ce ar trebui să-i atragă pe amatorii de muzică.

Judecând după vânzările excelente obţinute cu modelul actual, ce au avut o contribuţie semnificativă la volumul total de 8.8 milioane telefoane Lumia livrate în perioada iunie – septembrie 2013, noul Lumia 525 ar putea fi cel mai important smartphone Nokia lansat în tot acest an, pe al cărui succes este bazată o bună parte din creşterea estimată pentru anul viitor. În prezent, Nokia Lumia 520 este cel mai popular telefon cu Windows Phone, deţinând 23% cotă de piaţă la nivel global.

În prezent aflat în curs de certificare pentru piaţa chineză, Nokia Lumia 525 ar putea fi lansat chiar înainte de finalul acestui an, încadrat la un preţ similar modelului Lumia 520 pe care îl înlocuieşte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult