Nokia Lumia 930, disponibil acum şi în România. Preţul în magazine şi principalele specificaţii

10.07.2014
Nokia Lumia 930, disponibil acum şi în România. Preţul în magazine şi principalele specificaţii

Anunţat la începutul lunii aprilie, noul telefon Nokia Lumia 930 bazat pe Windows Phone 8.1 este disponibil acum şi în magazinele din România.

Pentru suma de 2250 Lei, Lumia 930 promite să ne desfete simţurile cu un ecran AMOLED de 5”, având rezoluţie 1920 x 1080 pixeli şi densitate 441 ppi. Experienţa vizuală este completată de faimosul filtru de polarizare ClearBlack, având rolul de a amplifica contrastul perceput şi reduce reflexiile cauzate de sursele de lumină ambiantă.

Pasionaţii de fotografie sunt răsfăţaţi cu o cameră foto de 20MP provenind din seria PureView. Aceasta foloseşte senzor BSI de 1/2.5, cuplat unui obiectiv cu diafragmă F/2.4 prevăzut cu funcţie de stabilizare. La fel ca modelele anterioare Lumia 1020 şi Lumia 1520, Lumia 930 foloseşte tehnologia oversampling Nokia PureView, redimensionând pozele la rezoluţia de 5 MP. Spre deosebire de pozele generate cu o cameră foto convenţională, având senzor de 5MP, imaginile astfel obţinute redau mai multe detalii, calitatea în ansamblu fiind net superioară.

Nokia Lumia 930

În plus, clipurile video filmare la rezoluţie 1080p sunt însoţite de sunet surround obţinut cu ajutorul a 4 microfoane dispuse în puncte cheie pe carcasa telefonului.

Configuraţia este realizată în jurul chipsetului Snapdragon 800, cu CPU quad-core la 2,2 GHz, 2 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă, din păcate neextensibilă. Lista dotărilor mai include conectivitate Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC, USB 2.0 şi un modem radio LTE. Bateria are capacitate de 2420 mAh şi include sistem de încărcare wireless Qi.

Carcasa de 9.8 mm grosime şi 167 grame, compusă dintr-o ramă metalică şi spate fabricat din policarbonat, este produsă  în mai multe versiuni de culoare: portocaliu aprins, verde aprins, negru şi alb.

Lumia 930 va fi disponibil la partenerii din România începând cu această săptămână.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult