Nokia N85: zoom optic reîncărcat

03.06.2008
Nokia N85: zoom optic reîncărcat

Nokia N93, primul telefon finlandez cu zoom optic la camera foto, va avea un urmaş, dar nu mai devreme de 2009. Liderul de piaţă al telefoanelor mobile lucrează asiduu la terminalul multimedia Nokia N85, al cărui sistem de ghidare al obiectivului este inspirat de la N93. Deocamdată avem doar nişte schiţe care prezintă construcţia simplificată a telefonului – din imagine se observă foarte clar că vom avea de a face cu un slider.

Ca specificaţii, Nokia N85 va avea un display WQVGA (480 x 272 pixeli) şi va fi înzestrat cu o cameră foto de 5 MP, dar rămâne să aflăm cât de mult ne vom putea apropia de subiect folosind sistemul de lentile şi nu software-ul. Interesantă este şi funcţia de înregistrare video. Eu încă aştept primul telefon care să înregistreze în format HD şi nu vreau să fie unul no-name.

Deşi nu s-a confirmat, sunt 100% sigur că N85 va beneficia de sistem Symbian. Momentan, ultima versiune este Symbian OS 9.3, S60 release 3.2, însă până când telefonul va fi gata este foarte probabil să asistăm la apariţia unei noi versiuni de Symbian, sistem de operare deţinut în proporţie de aproape 50% de către gigantul finlandez.

Nokia N85 patent

Urmărește Go4IT.ro pe Google News