Nokia N86 intră în hora telefoanelor cu cameră de 8 MP

17.02.2009
Nokia N86 intră în hora telefoanelor cu cameră de 8 MP

Deşi Nokia este lider pe piaţa telefoanelor mobile (după numărul de exemplare vândute), cu tehnologia se Nokia N86 8MPsituează un pic în urma celorlalţi producători importanţi: Samsung, LG, Sony Ericsson. Desigur, aici nu punem la socoteală conceptul fantezist Nokia Morph. Cu ocazia Mobile World Congress, finlandezii s-au decis să atace concurenţa prin lansarea smartphone-ului multimedia Nokia N86, primul lor dispozitiv cu cameră foto de 8 MP. Între timp, principalii adversari au anunţat deja telefoane ce pozează la 12 MP, iar Samsung a mai făcut un pas înainte cu noul i8910 Omnia HD care filmează în format High Definition.

Nokia însă nu se bazează doar pe marketing ci şi pe rezultatele practice. Până acum, cel puţin în cazul telefoanelor high-end, au arătat mult respect faţă de cumpărători prin calitatea şi fiabilitatea acestor dispozitive. Sperăm ca Nokia N86 să nu facă exepţie. După spusele oficialilor, noul smartphone finlandez va oferi performanţe foto foarte bune, chiar şi în condiţii de iluminare slabă (principala problemă a telefoanelor concurente, fapt demonstrat în numeroase review-uri).

Oamenii îşi doresc telefoane cu cameră care să realizeze capturi excelente în orice condiţii. Tocmai de aceea apertura diafragmei de pe Nokia N86 este una comparabilă cu cea prezentă pe aparatele foto compacte”, a declarat Juha-Pekka Sipponen, directorul responsabil pentru gama Nseries.

Nokia N86 8MP

Obiectivul Carl Zeiss de pe N86 este unul cu deschidere largă, ideal pentru capturi panoramice, iar obturatorul mecanic rapid asigură fotografii clare în majoritatea condiţiilor. Rămâne să vedem dacă nu cumva întunericul se va dovedi un adversar peste puterile sale căci N86 este înzestrat cu două LED-uri flash, evident mai slabe decât bliţul Xenon. În ceea ce priveşte captura video, Nokia N86 nu impresionează – filmările la rezoluţie VGA sunt deja banale.

aboneaza-te la newsletter-ul si RSS-ul go4it.ro

Celelalte specificaţii sunt la nivelul unui smartphone multimedia de top: platformă Symbian S60 rel. 3.2, GPS, HSDPA, Wi-Fi, slot microSD, memorie internă de 8 GB, radio şi modulator FM, jack AV de 3,5 mm, taste multimedia dedicate, Bluetooth cu profil A2DP şi difuzoare stereo. Ecranul OLED are o dimensiune de 2.6 inch şi 240 x 320 pixeli rezoluţie. Cred că display-ul merita un pic mai multă atenţie, doar suntem în era tehnologiei touch.

Nokia N86 8MP

Autonomia specificată de producător este foarte bună: 13 zile de standby / 6,3 ore de convorbiri / 25 de ore de muzică.

În fine, partea de design este ca întotdeauna discutabilă. Personal, aş cam trage de perciuni producătorul finlandez fără să fiu totuşi răutăcios. Tastatura mă poartă cu gândul în trecut, în perioada în care aflam şi eu de existenţa telefonului mobil – este mult prea banală, însă pare confortabilă. Cât despre construcţia dual-slide, sper să nu fie la fel de şubredă ca la N85. Una peste alta, avem în faţă un dispozitiv promiţător pe care abia aşteptăm să-l testăm.

Nokia N86 va deveni disponibil la începutul lunii aprilie şi va costa 375 de Euro fără taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News