Nokia NU va produce telefoane cu Google Android

07.07.2009
Nokia NU va produce telefoane cu Google Android

Cel mai important producător de telefoane mobile, Nokia, se pare că a luat o decizie care va avea un impact major asupra viitorului companiei. Dacă informaţiile actuale se adeveresc, în luna septembrie Nokia va anunţa primul său telefon cu sistem de operare Google Android.

Ca de obicei, sursa informaţiei este un „insider anonim, dar de încredere”. După toate aparenţele, lansarea va avea loc în luna septembrie, cu ocazia evenimentului Nokia World. Ar fi primul semn care ar arăta ca Nokia se îndoieşte de viitorul propriului sistem de operare, Symbian.

Chiar dacă va produce telefoane cu Android, asta nu înseamnă că Nokia va renunţa complet la Symbian. Cel mai probabil, Symbian-ul va rămâne pe telefoanele fără touchscreen, în timp ce Google Android va motoriza dispozitivele cu touchscreen, folosite cu precădere pentru Internet (navigare, e-mail etc.).

În ultimii ani, cota de piaţă a celor de la Nokia, pe segmentul de telefoane inteligente, a tot scăzut. În 2007, Nokia deţinea 47% din piaţă. Vara trecută cota finlandezilor a scăzut la 35%, pentru ca, la sfârşitul anului trecut, să măsoare doar 31%.

Update: Nokia a infirmat zvonul si a negat orice implicare in dezvoltatea unui dispozitiv cu Google Android. Totodată, Nokia a întărit suportul complet pe care îl acordă în continuare pentru Symbian, sistem de operare care, mai nou, a devenit Open source si poate fi preluat şi modificat de alţi producători.

Google Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News