Nokia renunţă şi la Meltemi, înlocuitorul S40

30.07.2012
Nokia renunţă şi la Meltemi, înlocuitorul S40

Zvonit încă din primăvara lui 2001 şi confirmat din surse terţe în luna septembrie a aceluiaşi an, Meltemi este un sistem de operare bazat pe Linux care este conceput pentru terminalele Nokia din gamele inferioare şi medii. În acest moment, Nokia are două platforme pentru aceste tipuri de terminale, S30 şi S40, ambele rulând pe sistemul de operare denumit oficial ISA (Intelligent System Architecture) sau, uneori, Nokia OS.

Conform Reuters, ar trebui să folosim însă numele Meltemi la trecut deoarece se pare că Nokia a renunţat la dezvoltarea acestei platforme. Pariind pe Windows Phone 7 pentru terminalele smartphone, abandonând MeeGo şi trecând Symbian pe o linie secundară înfundată, Nokia se pare a simţit nevoia unei schimbări importante şi în cadrul gamelor inferioare de produse. Din păcate, restructurările şi pierderile financiare prin care trece compania au dus la abandonarea acestui proiect.

Dacă Meltemi ar fi văzut lumina zilei, acesta ar fi adus un spor de ergonomie, facilităţi şi servicii pentru nişte game de terminale extrem de importante care, în acest moment, reprezintă mai mult de jumătate din veniturile Nokia şi 20 de procente din întreaga piaţă cu cost scăzut.

La începutul acestui an, Nokia a achiziţionat şi compania Smarterphone AS, creatoarea unei platforme mobile pentru terminalele ieftine, acolo unde se plasează platforma S30. Compania nu a anunţat cum va intenţiona să folosească tehnologiile achiziţionate împreună cu aceasta sau cum se va împăca acest pas cu Meltemi. Nu mai există însă informaţii noi din această direcţie şi, după pasul abandonării Meltemi, finlandezii par a se mulţumi cu platformele lor deja existente.

Nokia S40

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News