Nokia şi Microsoft, parteneri în lansarea primului smartphone Lumia cu sistem Android?

Nokia şi Microsoft, parteneri în lansarea primului smartphone Lumia cu sistem Android?

După un prim experiment Nokia X, continuat cu telefonul Nokia X2, finlandezii par pregătiţi să lanseze primul smartphone Lumia cu sistem Android, personalizat cu interfaţă în stil Windows Phone şi pachet de aplicaţii şi servicii agreate de Microsoft.

Anunţul dat de cei de la Evleaks cu titlu de zvon pare cam greu de digerat, Lumia fiind un nume strâns legat de platforma Windows Phone şi dispozitive create pentru acesta. Tocmai această asociere ar fi dat şi motivul pentru care finlandezii au lansat brandul Nokia X. În plus, chiar şi deghizat cu interfaţă Windows Phone, un telefon Nokia Lumia cu Android riscă să fie perceput ca un concurent pentru modelele livrate cu OS Microsoft.

Nokia şi Microsoft, parteneri în lansarea primului smartphone Lumia cu sistem Android?

În schimb, dacă Nokia va prelua doar designul exterior specific seriei de telefoane Lumia, livrând în schimb pachetul Nokia X software platform 2.0 întâlnit şi la seria de telefoane Nokia X, având funcţionalitate de bază şi o selecţie restrânsă de aplicaţii agreate, Microsoft poate folosi această ocazie pentru a-şi promova propriile servicii în rândul utilizatorilor de Android: Bing, Outlook, OneDrive, OneNote, etc., fără ca aceştia să aibă acces la alternativele oferite de Google.

Rămâne de văzut dacă această strategie pentru recrutarea utilizatorilor de Android în ecosistemul Windows Phone, pusă în aplicare cu o platfromă software ce nu aminteşte mai deloc de produsul Google original, va da sau nu rezultatele sperate. Însă urmărind parcursul de până acum al platformei Windows Phone, iniţiativa Nokia de a lansa un telefon Lumia cu Android nu pare chiar atât de blamabilă, mai ales dacă poate avea beneficii pe termen lung şi pentru Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult