Nokia Siemens aduce Internet şi telefonie mobilă în zonele rurale

Nokia Siemens aduce Internet şi telefonie mobilă în zonele rurale

Lipsa soluţiilor de comunicare din zonele rurale ale ţării, în special în localităţile izolate, este o problemă care, în România cel puţin, nu a avut o rezolvare până acum. În acest context, Nokia Siemens Networks ne prezintă Village Connection, soluţia care îşi propune să elimine zonele nedeservite de telefonia mobilă şi să ofere localităţilor din mediul rural, inclusiv celor izolate, acces la comunicaţii.

Problema comunicaţiilor în localităţile rurale nu era neapărat de ordin tehnic, cât mai mult de rentabilitate. Operatorii nu găseau profitabilă o astfel de investiţie. Village Connection nu este doar o soluţie tehnică, ci şi un model de business care, conform Nokia Siemens, va reduce semnificativ costurile investiţiilor.

„Cu ajutorul soluţiei Village Connection, administraţia publică locală a oricărei localităţi rurale din România poate intra în parteneriat cu un operator şi poate finanţa integral sau parţial investiţia, pentru a oferi servicii de comunicaţii locuitorilor săi. Cofinanţarea unui astfel de proiect se poate face prin fondurile structurale europene destinate dezvoltării infrastructurii de telecomunicaţii.”

Village Connection este o soluţie GSM bazată pe IP. Este concepută special pentru extinderea zonelor de acoperire a serviciilor de voce şi date. Operatorii care vor alege Village Connection vor câştiga abonaţii din zonele respective, beneficiind totodată de un preţ de achiziţie mai mic.

Software-ul care stă la baza soluţiei Village Connection cuprinde puncte de acces GSM pentru acoperirea întregii localităţi. Un punct de acces GSM reprezintă o minireţea completă unde apelurile sunt conectate direct în localitate. Aceste puncte pot direcţiona traficul şi către alte reţele fixe sau mobile, prin intermediul centrelor de acces locale.

Expedition Brazil Connected from Nokia Siemens Networks on Vimeo.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News