Nokia va lansa un smartphone high-end spre sfârșitul anului

06.07.2021
Nokia va lansa un smartphone high-end spre sfârșitul anului

HMD Global a infirmat de curând zvonurile care spuneau că va lansa telefoane Nokia echipate cu sistemul de operare HarmonyOS, însă informațiile despre un flagship al clasicului brand continuă să apară. Adevărul este că modelele high-end ale Nokia de după revenirea pe piață nu au avut un succes foarte mare, compania concentrându-se pe segmentele entry și mid-range, însă vânzările dezamăgitoare din ultima perioadă probabil că a dus la o nouă astfel de încercare. Acest lucru a fost confirmat chiar de către un reprezentant al companiei.

Nokia revine pe piața de dispozitive high-end

Zhang Yucheng, Product Manager pentru HMD Global în China, a confirmat faptul că brandul Nokia pregătește un smartphone cu 5G din gama flagship, care va ajunge în această regiune în luna noiembrie. Lansarea va fi simultană cu sărbătoarea Singles’ Day de pe 11 noiembrie, un soi de „Black Friday” chinezesc.

Zvonurile anterioare vorbeau despre Nokia X60 și X60 Pro, noi modele high-end care ar putea folosi optică ZEISS, senzori de rezoluție înaltă și ecrane curbate. Există și alte zvonuri, despre X50, care ar putea fi un mid-range premium cu cameră de 108 megapixeli. Dar și despre un model Nokia X70, echipat cu un nou senzor proprietar, dezvoltat de către Nokia Technology. Din păcate, acestea sunt doar zvonuri.

Este interesant însă faptul că HMD Global a infirmat utilizarea HarmonyOS în contextul în care compania „nu va renunța la Android”. Totuși, zvonurile vorbeau despre utilizarea HarmonyOS în China, unde Android-ul de la Google oricum nu este disponibil. Probabil că nu se aștepta nimeni să vadă telefoanele companiei fără servicii Google în Europa, de exemplu. Astfel, încă există posibilitatea ca HMD Global să devină partener Huawei pe partea software, însă doar în China.

Rămâne de văzut însă dacă toate aceste modele Nokia X despre care auzim zvonuri vor fi cu adevărat finalizate și lansate pe piață. Au mai existat în trecut alte informații despre dispozitive Nokia care nu s-au materializat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult