Nokia X – numele oficial al lui Nokia Normandy, smartphone-ul cu Android

Nokia X - numele oficial al lui Nokia Normandy, smartphone-ul cu Android

După multe informaţii foarte interesante despre smartphone-ul cu Android semnat Nokia, avem acum o primă poză oficială. Ea nu a fost publicată de Nokia, ci de un cont de twitter al unui cunoscut zvonist IT. Ea confirmă denumirea Nokia X pentru viitorul terminal, urmaş al seriei Asha de telefoane mobile. Pentru cei ce nu sunt încă familiari cu subiectul, producătorul finlandez pregăteşte un telefon ce va rula sistemul de operare Android, însă într-un format foarte diferit de cel cu care am fost obişnuiţi până acum. El va avea o interfaţă personalizată de Nokia şi nu va oferi acces la magazinul de aplicaţii Google Play. În schimb, utilizatorii vor avea acces la un magazin dedicat, oferit de producător.

Imagine de prezentare pentru Nokia X

În titlu am folosit cuvântul smartphone atunci când ne-am referit la Nokia X, însă cititorii trebuie să ţină cont de cele de mai sus. Terminalul se încadrează în definiţia general acceptată deoarece rulează un sistem de operare consacrat şi vine cu specificaţii specifice. Ecranul de 4” va avea o rezoluţie de 480×800 pixeli, iar în carcasă am putea să găsim un chipset Qualcomm Snapdragon 200 cu procesor dual core tactat la 1 GHz. Memoria RAM va fi limitată la 512 MB şi ea va limita la rândul ei aplicaţiile ce vor putea rula bine pe terminal. Poate că şi acesta este unul din motivele pentru care Nokia vrea să controleze aplicaţiile ce vor putea fi instalate.

Nokia X, cunoscut până acum drept Nokia Normandy

Nokia X va fi un telefon dual SIM, iar bateria din dotare va avea o capacitate de 1.500 mAh. Conform unor informaţii neoficiale, el a fost deja oferit unor dezvoltatori de aplicaţii din India. Ne aşteptăm ca Nokia să anunţe oficial terminalul săptămâna viitoare în cadrul unei conferinţe de presă de la MWC 2014. Vom fi prezenţi la târgul din Barcelona pentru a vă oferi imagini şi clipuri cât se poate de proaspete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News